Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
 Gümüşhaneyi gerçek değerlerinden koparmaya çalışanlar , tanıtamazlar.!
O Bir Gümülhaneli.
"BENİ ASIN"
Büyük Taarruz hazırlıkları devam ediyordu.
Dönemin Maliye Bakanı Hasan Fehmi(Ataç):
”Ordu defterdarlarından hesap istedim. Baktım ki bazı birliklerde 2 ay, bazı birliklerde 14 ay maaş almamış subaylar var.”
Taarruz planına karşı çıkan 2.Ordu Komutanı Yakup Şevket Paşa:
“Buna karar verenler tarihe karşı büyük vebal altında kalırlar... Hepimizi Meclis’in önünde asarlar.”
Mustafa Kemal Paşa: “Korkmayın paşam. Tarihe ve millete karşı tüm sorumluluk bana aittir.
Beni asın.”
Türkiye Cumhuriyetimizin "ilk Maliye Nazırı"dır. "Camilerin üstündeki kurşunları eritir kurşun dökeriz" diyor, Ziya Gökalp Bey'in şiirine kaynak olan muhteşem bir kimsedir ...
Dönemin Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç , TBMM’de Mustafa Kemal Atatürk’e sorar
-"Paşam; vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim?"
Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabı şu an öğretmenlerin sıkıntılarını anlamak istemeyen bir çok insana tokat gibidir…
-" Öğretmen maaşlarını geçmesin.
HASAN FEHMİ ATAÇ..
-----------------------
Hasan Fehmi Ataç (d. 1879- ö. 1961) Osmanlı Meclisi Mebusan'ında iki dönem, TBMM'de de ilk sekiz dönem Gümüşhane milletvekilliği yapmış, iki ayrı hükümette de Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı yapmış siyaset adamıdır.
1879 yılında Gümüşhane'de doğdu. Osmanlı Mebusan Meclisi'nin 2. Dönem ve 3. Dönem'inde Gümüşhane mebusu oldu. TBMM'nin 1. Döneminden 8. Dönem sonuna kadar da yine Gümüşhane milletvekilliği yaptı.
En büyük hizmeti Büyük Taarruz'dan önce seçildiği Maliye Vekilliği'nde (24 Nisan 1922 - 2 Ocak 1924) oldu. Devlet gelirlerinin azlığına rağmen ordunun bütün ihtiyacını karşılamasını bildi. Doğu ve Batı cepheleri için iki ayrı ordu defterdarlığı kurarak subay maaşlarının düzenli olarak ödenmesi ve masrafların belgelendirilmesini sağladı. Böylece Büyük Taarruz'un finans kaynaklarını bulan, organize eden ve gerekli yerlere ulaştıran kişi oldu. Mustafa kemal “Harp çıkacak, askerimiz aç kalır” dediği zaman Mustafa Kemal’e döner ve; “Paşam, ben Türk askerini altı ay kendim bakabilirim” der. Ve Atatürk Hasan Fehmi Ataç’ı Maliye Bakanı olarak tayin eder. Hasan Fehmi Ataç Türk ordusuna iki teneke altın bağış eder. 22 Kasım 1924 - 3 Mart 1925 tarihleri arasında Ziraat Bakanlığı yaptı.
1961 yılında vefat etti. Allah rahmet eylesin..

Editör: TE Bilisim