Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 84. duruşmasına devam ediliyor. Eski başbakan Mesut Yılmaz, Batı Çalışma Grubu’nun lağv edilmesi için Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü söyledi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz’ın tanık olarak ifadesi alınıyor. Eski başbakan Necmettin Erbakan’ın istifası ile Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hükümeti kurma görevini kendisine verdiğini hatırlatan Mesut Yılmaz, Başbakan olduktan önceki olaylar ile ilgili bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fevzi Şıngar’ın 'Necmettin Erbakan’a istifa etmesi için herhangi bir baskı söz konusu muydu’ sorusuna Yılmaz, “Bildiğim herhangi bir baskı söz konusu değil. Hükümetin uygulamalarına karşı bir rahatsızlık olduğu belliydi.” şeklinde cevap verdi.

Sanık avukatlarından Ümit Kara’nın “Batı Çalışma Grubu’nu ilk ne zaman duydunuz?” sorusuna ise Yılmaz şu şekilde cevap verdi: “BÇG’nin (Batı Çalışma Grubu) varlığı, hükümet kurulmadan da kamuoyunun bilgisi dahilindeydi. Hükümet kurulunca Genelkurmay Başkanı’na bu kurulun çalışmasından rahatsız olduğumu, bu kadar işin aslına girmesinden rahatsız olduğumu söyledim. Lağvedilmesini istedim. Genelkurmay Başkanı, BÇG’nin yasal olarak kurulduğunu, Çevik Bir’in sorumlu olduğunu, Bir’in bana bilgi vermesi için gelmesi gerektiğini söyledi. Çevik Bir geldi, aynı görüşleri ona söyledim. Daha sonra ilgili kurumların oluşumu ile MGK bir kurul kurulmasını önerdi. Bir kurul kuruldu ve BÇG lağvedildi.”
Cihan

Editör: TE Bilisim