31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, yaptıkları istişare sonucu tüm teşkilatlarıyla genel kongre sürecinde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yanında olduklarını açıkladı.

Mehmet Erdem, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, parti olarak il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirdiklerini bir yandan da 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. Her iki seçimde de arzuladıkları sonuçlara ulaşamadıklarını anlatan Erdem, “1 Kasım seçimlerinde AKP her türlü baskı ve devlet imkanları ile seçime girerek tek başına iktidar olmuştur. 1 Kasım seçimlerinden sonra il başkanı olarak sonuçtan memnun olmam söz konusu olamaz. Seçimin, genel merkezimiz tarafından sorguya alındığını biliyoruz.” dedi.

Genel kongre sürecine girildiğini ve Devlet Bahçeli'yi desteklediklerini kaydeden Erdem, şunları kaydetti: “Teşkilatlarımızdaki yanlışlıklarımız elbette araştırılmalı. Bu süreç içerisinde olağan üstü kongre talepleri de olabilir. Buna demokratik talep olarak bakılmalı. Ancak bu yapılırken kırıp dökmeden MHP’nin özüne zarar vermeden ülkücü camiayı biri birine düşürmeden, bir olgunluk içerisinde bu süreci geçirmemiz gerekmektedir. Yine bu süreç içerisinde her türlü hukuk uygulamaları denenerek hukukun ön gördüğü bir tarihte kurultay yapıldığında ülkücü irade elbette genel başkanını seçecektir. Bu süreç içerisinde ülkenin düştüğü bu kaostan sıkıntıdan darboğazdan çıkışı yine milliyetçi hareketle olacaktır. Bu nedenle aramıza girecek her türlü fitne fesatta karşı ülkücü irade uyanık olmalı bir birini sevgi ve muhabbetle kucaklamalı her türlü fikir ayrılıkları olabilir. Ama biz ülkücüyüz biz biriz sevinçte tasada düğünde cenazede biz biriz. Sonuç olarak; teşkilatımla yapmış olduğum istişare sonucunda Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yanında olduğumuzu ve emrinde olduğumuzu bildiririm.”

“TERÖR DAĞDAN BAŞKENTE KADAR İNDİ”

Son günlerde yaşanan terör olaylarını da değerlendiren MHP Malatya İl Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Cizre'de üç askerimiz daha şehit oldu. Türk Milleti'nin bir defa daha başı sağ olsun. Malumunuz olduğu üzere ülkemiz çetin, zor ve zor olduğu kadar endişeli bir süreçten geçmektedir. 13 yılı aşkın bir süredir iktidar olan AKP hükümeti gerek iç siyasette gerekse dış siyasette ülkeyi iyi idare edememiştir. İç huzursuzluk giderek halkımızı endişeye sevk etmiş insanlarımız geleceği iyi görmemeye başlamışlardır. Dış politikaya baktığımızda sıfır sorunla yola çıkan AKP hükümetinin yanında dost olarak bir Barzani kalmıştır. Herkeste alenen biliyor ki Barzani’nin Türk Milleti ile dostluğu olmamıştır olamazda. Çözüm süreci olarak halka lanse edilen 2013 den 7 Haziran seçimlerine kadar süre içerisinde süreç çukur açma tünel kazma ve mühimmat yığınağı süreci olarak geçilmiştir. Terör dağdan ilçelere ve illere hatta Başkent'e kadar inmiştir. Televizyon ve gazete haberlerinde birinci haber terördür. Türk Milleti her gün şehit ve şehit haberleri ile kahrolmaktadır.”

Editör: TE Bilisim