AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Terör sorunlarında, 20 yıllık süre içersinde yapılan hesaplamalarda 300 milyar dolar civarında Türkiye’nin bir ekonomik bakımdan harcaması var. Bu 150 adet Boğaziçi Köprüsü demektir” dedi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı toplantısına katılan Şentop, yaptığı konuşmada, “Terör sorunu, Türkiye’nin en yakıcı sorununudur. Türkiye’de yaşayan 76 milyon insanımızın hepsinin gönlünü ferah tutacak bir şekilde itimadını sarsmayacak bir şekilde çözmek üzere kararlılıkla Başbakanımızın liderliğinde Ak Parti ilerlemekte. Bu sorunun birçok maliyetinin yanında ekonomik maliyeti de var. 20 yıllık süre içersinde ortalama olarak verilen rakam bu sorunla yapılan hesaplamalarda 300 milyar dolar civarında Türkiye’nin bir ekonomik bakımdan harcaması var. Bu 150 adet Boğaziçi Köprüsü demektir. O bölgede güvenlik için yapılan harcamalardan dolayı Kırklareli ve diğer illerimiz için yatırımlardan mahrum kalmasıdır. Yatırımlara ayrılan pay 35 milyar TL civarındadır. 20 yıllık sürede bu maliyet, yatırımlara ayrılan payın 10 katıdır” dedi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı toplantısına katılan Şentop, vatandaşların terör sorunun çözülmesinden yana olduğunu belirterek, “AK Parti yerelde olduğu gibi genelde de Türkiye’nin temek sorunlarını, mazisi çok eskilere dayanan on yıllarca önce ortaya çıkan, on yıllarca devam eden sorunlarında ele alıp çözme konusunda kararlılık gösteriyor. Daha önce siyaset bunu yapmıyordu. Bugün çözüm süreci diye bir süreçten bahsediyoruz. Bu sorun yeni bugün ortaya çıkmış bir sorun değil. AK Parti’nin ilk iktidar olduğu dönemde de ortaya çıkmış bir sorun değil. 1984 yılından bu yana bu çözüm süreciyle ilgili çeşitli isimlendirmen yapılan çalışmalar var. Siyasetin ana meselelerinden birisi bu. Güneydoğu sorunu, Kürt sorunu, demokratik açılım dedik bugün çözüm süreci diye isimlendiriyoruz. 1984’ten beri bir silahlı terör soru aynı zamanda. Fakat daha gerilere gittiğimizde aşağı-yukarı 100 yıldan fazla Türkiye’nin belli bir bölgesinde Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan bir sorun var. Bu sorunun birçok maliyeti var. En büyük maliyeti birçok insanımızın canına meal olmasıdır. Şehitlerimiz var her bölgeden, mahalleden. Türkiye’nin bu sorunu çözmesi de gerekiyor. Birçok bakımdan gerekiyor. Burada en önemli mesele Türkiye’nin sosyal barışının sağlanması bakımından sorunun önemi. Bugün belli bir bölgede yaşayan etnik kökenden vatandaşlarımız, Kürt vatandaşlarımız sadece Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşamıyor. Kürt vatandaşlarımızın yüzde 70’ten fazlası Ankara batısında yaşıyor. Dolayısıyla birçok şehrimizde iç içe geçmiş vaziyette. Bu sorun baktığımızda sadece belli bir bölgenin sorunu değil Türkiye’nin tümünü kapsayan bir sorun. Bu bakımdan bu sorunun çözülmesi Türkiye’de yaşan 76 milyon vatandaşımızın kardeşliğinin sağlanması, Türkiye’nin sosyal barışın sağlanması önem arz ediyor. Bugüne kadar çözülememiş olması da siyasetin başarısızlığıdır. Vatandaşımıza soruduğumuz zaman herkes çözüm sürecinden yana. Yapılan çalışmalarda ‘Terör Sorunu Çözülsün mü’ sorusuna yüzde 98’e yakın bir oranda çözülsün diye cevap veriyor. Yine bu sorun nasıl çözülsün diye sorulduğundan silahla çözülsün diyenlerin oranı yüzde 5 civarında, başka yollara bu sorun çözülsün diyenlerin oranı ise yüzde 95. Çözüm sürecine destek yüzde 70’lere yaklaştı. Vatandaşımız tabii ki sorun çözülsün istiyor fakat sorun çözülürken bir takım pazarlıklar, anlaşmalar olabilir mi diye bir endişe taşıyor. Birçok yerde bu sorunla ilgili derin izler var. AK Parti yeni bir parti değil 2002 yılından bu yana Türkiye’yi yöneten 11 yıldır iktidarda olan bir parti. AK Parti sosyal barışını sağlamak için, ekonomik bakımdan güçlenmesini sağlamak için siyasi istikrarını sağlamak için hem de yurt dışında Türkiye’yi itibarlı bir ülke haline getirmek için 11 yıllık dönemde gecesini gündüzüne katarak çalışmıştır” dedi.

“MHP KENDİ GÖRÜŞLERİYLE, TEZLERİYLE MİTİNG YAPAMAZ YAPSA KİMSE GELMEZ”

Prof. Dr. Şentop, MHP’nin İzmir’de yaptığı mitinge Türk bayrağını karıştırmasaydı kimsenin gelmeyeceğini savunarak, “Bugün ihanetle ilgili laflar söyleyenler, MHP Genel Başkanı İzmir’de bir miting yaptı. Mitingin adı Bayrak Mitingi’ne bayrağı bu MHP’nin bayrağımı değil Türk bayrağı mitingi. Bu bayrak MHP’nin bayrağı değil ki bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarımızın bayrağı. Eğer bayrak sadece MHP’nin sahiplendiği bir kavram haline gelmişse Türkiye bitmiş demektir. MHP’nin Türkiye’deki oy oranı yüzde 12. Yüzde 88 bayrağa sahip çıkmıyor mu bu memlekette? 76 milyonun ortak değerlerini kimse istismar etmemelidir. MHP kendi bayrağı ile miting yapsın Türk bayrağı ile ilgili değil. Herkesin sahip çıktığı bir bayrağı bir partinin kullanmasının sebebi ne olabilir. Çok basit, MHP kendi görüşleriyle, tezleriyle miting yapamaz yapsa kimse gelmez ama bütün millete ait değeri kullanarak milleti kendi mitingine toplamaya çalışıyor” dedi. 

Editör: TE Bilisim