YEREL

OMÜ Rektörü Prof. Akan, tüp mide ameliyatı olan hastaları ziyaret etti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tüp mide operasyonu geçiren hastaları ziyaret etti. Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özbalcı ve Yrd. Doç. Dr. Kağan Karabulut tarafından...



Halk arasında “Tüp mide” diye bilinen ameliyatla ilgili bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özbalcı, “Gerçekleştirdiğimiz ameliyat ‘laparoskopik’ olarak yaptığımız bir ameliyattır. Halk arasında da ‘tüp mide’ olarak adlandırılan bir ameliyattır. Midenin büyük kurvatür dediğimiz geniş kavisli alanı çıkarmaya dayalı bir ameliyattır. Mide 12 parmak bağırsağının birleşiminin yaklaşık 5-6 santimetre üst kesiminden başlayarak ‘fundus’ diye tabir ettiğimiz midenin proksimal kesimini içerecek şekilde büyük kurvatür kısmını laparoskopik yöntemle çıkartıyoruz ve midenin hem çapı daralmış hem de içindeki lümen küçülmüş olduğu için hastalarda erken doyma hissi sağlanıyor ve kısa sürede kilo verme hissi sağlanıyor. Bu tarz hastalardan beklediğimiz 1.5 yıl içersinde fazla kilolarının yüzde 75 kadarını vermeleridir. Şimdiye kadar 16 hastamız oldu. Genel itibariyle sonuçlar iyi seyrediyor. Hastalarımız takibimiz altında. Şu ana kadar güzel sonuçlar aldık. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. 3 ay önce ameliyat ettiğimiz bir bayan hasta 157 kilodan 120 kiloya kadar indi. Kendisi de azimli bir hastaydı.” dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi'nin bir marka olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Üniversitemizde özellikle bugün ziyaret ettiğimiz hastalarımız obezite nedeniyle ameliyat edilen hastalarımız. Bunlara halk arasında ‘tüp mide’ veya ‘mide küçültme’ denilen ameliyatlar yapıldı. Genel cerrahi birimimizde hocalarımız bu konuda çok iyi bir noktaya geldiler. Artık Türkiye’nin her yerinden hastalar gelmeye başladı. Bu, üniversitemiz ve Samsun adına çok sevindirici bir husustur. OMÜ Tıp Fakültesi bir marka. Hastalarımıza geçmiş olsun diliyorum ve arzu ettikleri kiloya da ulaşmalarını temenni ediyorum. Cerrah arkadaşlarımızı ve hocalarımızı kutluyorum, hastalarımıza da şifa diliyorum.” diye konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, “Obezite Cerrahisi, günümüzün cerrahi bölümlerinden bir tanesi. Değişik yöntemler var. Son 1 yıl içinde sayın rektörümüzün, dekanımızın, başhekimimizin ve hastane yönetimimizin bize sağladığı imkanlarla işi yoğunlaştırdık. Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özbalcı, Yrd. Doç. Dr. Kaan Karabulut ile ekip oluşturduk ve bu işe giriştik. Şu an 20'ye yakın vakamız var. Genel olarak ilk sonuçlarımız son derece iyi. Hizmete devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.