GÜNDEM

PYD Türk askerinin temizlediği El Bab'a yerleşmek için iftiraya başladı

Biz bu oyunu ülkemizde çok gördük. Ne bayan Mitterand'lari ne Claudia Roth'lar, ne Karen Fogg'lar ülkemize teftişe gelip durmuşlardı. Önce çomarlarına Türk askerinden şikayet ettirip, sonra müfettiş edalarıyla ülkemize ayar vermeye kalkıyorlardı.

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 24 Ağustos'tan bu yanda devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda bu sabah en kritik eşiğin aşıldığını belirterek "El-Bab Operasyonu tamamlanmıştır" dedi.

Ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Fikri Işık da, El-Bab'ın tamamen kuşatıldığını ve şehir içinde temizliğe başlandığını söyledi.

PKK VE PYD HEMEN DEVREYE GİRDİ

PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde bir koridor oluşturmasının önündeki tek engel olan El-Bab'ın DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmesi üzerine PYD harekete geçti.

Sputnik'in haberine göre PKK/PYD'nin yan kollarından "Demokratik Suriye Meclisi Yöneticisi" ve PYD'nin üst düzey isimlerinden Rezan Hiddo, Türkiye'nin El-Bab'a düzenlediği hava operasyonlarında 24 sivilin öldüğünü öne sürdü.

ULUSLARARASI ÇEVRELERE MESAJ

İddiasını daha da ileri götüren Hiddo, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu da ileri sürdü.

Türkiye'nin El-Bab'dan çıkarılması ve bölgeye PYD'nin yerleşmesi için propaganda faaliyetinin parçası olarak uluslararası güçleri devreye sokmaya çalışan Hiddo ayrıca "Ölenlerin sayısının artacağı yönünde endişeler var" diye ekledi.

(Kaynak: TGRT Haber)