MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin yeni yılını kutladı. Bu sırada yöneltilen, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının başındaki savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırılmalarıyla ilgili soruya karşılık, adı geçen savcıların Ergenekon davalarında da görev yaptığını ama o zaman kimsenin aklına böyle bir işlem yapmanın gelmediğini söyledi. Yolsuzluklar ortaya döküldüğü, üzerine gidildiği zaman böyle bir yöntemin akıllara geldiğini belirten Gök, "Savcıların görevden uzaklaştırılması, yine iktidarın yolsuzluklarla ilgili karartma, yolsuzların üzerine gidenlere bir tehdit ve baskı aracı oluşturmaktan başka bir anlam taşımamaktadır." dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Gök, Twitter hesabında 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarına tepki göstermek için mesaj yazan gazeteci ve televizyon sunucusu Sedef Kabaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak ise Türkiye'nin medya özgürlüğü bakımından utanç listesine girdiğini söyledi. Haberleşme hürriyetinin engellenmeye çalışıldığını dile getiren Gök, iktidara göre bir medyanın dizayn edilmek istendiğini kaydetti. Dördüncü kuvvet medyanın susturulmaya çalışıldığını söyleyen Grup Başkan Vekili Gök, medyanın iktidarın diktasını oluşturduğu bir kurum haline geldiğinin altını çizdi. Bu yıl çok sayıda medya çalışanının işten çıkarıldığını hatırlatarak, medyanın içinde bulunduğu tablonun karanlık olduğunu belirtti. Kabaş'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren Levent Gök, artık yolsuzluk yapmanın neredeyse bir itibar vesilesi, yolsuzluklarla mücadele etmeninse içeriye, gözaltına, baskı altına alınmanın bir gerekçesi haline geldiğine dikkat çekti.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un kumpas açıklamalarıyla ilgili olarak da bu kumpasın içinde Başbakan'ın da olduğunu savundu. Levent Gök, "Kuzuyu kurda teslim etmiş İlker Başbuğ. O dönem askeriyeye bir kumpas kurulduysa bu, Başbakan'ın bilgisi dahilinde değil midir? Şimdi eski Başbakan, aklısıra günah çıkarmaya çalışıyor ama o günahlara o da ortaktır." ifadelerini kullandı.

Gök, dinlemelerle ilgili bir soruya karşılık ise Türkiye'de herkesin dinlendiğini söyleyerek, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun teklifinin bu dinlemeyi daha da arttıracağını savunerek, "Esed, bunların yanında çırak kalacaktır." dedi. Açıklanan yeni asgari ücret konusuna da değinerek Gök, "Yapılan kaçak sarayı asgari ücrete dağıtsak, herhalde asgari ücretlilerimiz bunun iki üç katı kadar maaş alacak duruma gelirdi. Bu asgari ücret, insanlarımızla alay etmektir." şeklinde konuştu.

Dört eski bakan konusunda ise önemli olanın büyük ağabeyin ne diyeceğini olduğunu söyledi. Yüce Dîvan konusunda iktidarın endişe ve kararsızlıkları bulunduğunu dile getiren Gök, "Türkiye, yolsuzluklardan arınmalıdır. Hodri meydan, yolsuzluğu kim yapıyorsa yapsın, onun hesabını hangi partiden olursa olsun ortakça soralım. AKP'liler korkmasınlar, cesur olsunlar, yemin ettiler. AKP milletvekillerinin aklarını karalarını göreceğiz." dedi.

CHP Grup Başkan Vekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu toplayacak olmasıyla ilgili olarak ise bu görevin Anayasa'da sembolik olarak Cumhurbaşkanı'na verildiğini söyledi. Olağanüstü dönemlerde yapılan bir durum olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı devlet geleneklerini zorluyor, devletin tüm kurumlarını tahrip ediyor. Devletimizin kendisini tahrip ediyor, devleti çökertiyor. Aklındaki başkanlık modelini, güya yasalarda yer almamasına rağmen fiilen uygulamak istiyor. Böyle bir olay yok. 12 yıl boyunca iktidarda olan AKP, devletin kurumlarını, kurallarını batırdı. Bu Cumhurbaşkanı, artık kafasını bir yerlere doğru dikmiş, Türkiye'yi batırmak, tahrip etmek için uğraşıyor. Kendi siyasi iklimine uygun bir Türkiye'nin peşinde. Gerekirse bu konuda çatışmayı dahi göze almış Cumhurbaşkanı; tehlikeli Cumhurbaşkanı. Anayasa'ya ettiği yemine sadık kalmayan bu Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi çok karanlık noktalara doğru sürüklediğini, hepimiz büyük dehşet ve üzüntüyle görüyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim