Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Sosyoloji de "Çöküntü mahallesi" olarak tanımlanan bazı mahalleler vardır. Örneğin Gedikpaşa bir çöküntü mahallesidir. Gedikpaşa fetihten sonra Anadolu'dan getirilen Türkmenlerin yerleşimine açılmış, Osmanlı devletinin sonuna doğru mahalleye Ermeni ve Yahudilerin yerleşmesine göz yumulmuş, Gedikpaşa bir Ermeni gethosuna dönüşmüştür. 1950'lerden sonra köyden kente göç sürecinde özellikle Kayseri'den göç gelmiş, bir müddet sonra ayakkabıcıların işyerleri dolmuş, önce Ermeniler, sonra Kayserililer mahalleyi terk etmişlerdir. Ayakkabı imalatçıları kendileri için kurulan sitelere gidince, mahalle bekar evleri ve Afrikalılarla dolmuştur.

Şimdi gelelim Fatih örneğine; Fatih tam bir tarihi Türk mahallesiyken Arap yerleşimine göz yumuldu. Araplar çeşitli işyerleri açıyorlar. Bir süre sonra Fatih semti tamamen işyerleri ile dolacak, Araplarda gidecek. Sonra bu işyerleri taşınacaklar. Fatih'te bekar evleri ve Afrikalılarca doldurulacak. Sonra Araplar başka bir mahalleyi işgal edecekler.

Bugün Gedikpaşa'ya gece emniyetle giremezsiniz, yarın Fatih'e de gece emniyetle giremeyeceksiniz. 

Her sorun kolluk kuvveti ile çözülmez. Devrim muhafızları gibi sakat kurumları seslendireceğinize memleketi öngörü ve ileri görüşlülükle yönetip, sorunlar oluşmadan tedbir almayı deneseydiniz, daha iyi olurdu. Örneğin, Suriyelileri kamplardan salmasaydınız, hadi saldınız. Onları bir plan çerçevesinde dağıtsaydınız, memleketi adam gibi yönetmiş olurdunuz. 

Ülkemizde en büyük sorun yönetim zafiyetidir. O kadar!

Halil Çalışkan

Editör: TE Bilisim