Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta, CHP ve HDP tarafından 4 bakan hakkında verilen gensorular görüşülecek. Ayrıca Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 96. açılış yıl dönümünü sebebiyle 23 Nisan Cumartesi saat 14.00'de özel gündemle toplanacak.

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 14.00'de toplanacak. Genel Kurulda, CHP'nin Ankara ve İstanbul'da meydana gelen 4 ayrı terör saldırısı öncesi gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanı Efkan Ala ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin niteliğini düşürdüğü ve çocuklara yönelik istismar vakalarının artmasına sebep olduğu iddiasıyla da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensorular görüşülecek. Bakanlar hakkındaki gensoruların gündeme alınıp alınmayacağına karar verilecek.

Meclis Genel Kurulu'nda, HDP'nin Türkiye'yi ve çevre ülkeleri istikrarsızlığa sürüklediği ve küresel denklemde aktör olmaktan uzaklaştırdığı ileri sürülen politikalarda sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sur ve Silopi ilçelerinde alınan acele kamulaştırma kararı ve Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşları mağdur ettiği ve sermaye için rant yarattığı, uygulanan RES ve HES projeleriyle doğanın tahrip edilmesine sebebiyet verdiği gerekçesiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında verdiği gensoru ele alınacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 96. açılış yıl dönümü de bu hafta kutlanacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile Afganistan, Azerbaycan, Çin, Gürcistan Hindistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan'dan gelen çocukları kabul edecek.

Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan Cumartesi saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Kahraman'ın açış konuşmasının ardından siyasi partilerin temsilcileri de günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapacak. TBMM'de bu yıl 23 Nisan resepsiyonu verilmeyecek.

Avrupa Birliği (AB) ile vize muafiyeti kapsamında 'Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği' ile 'Kolluk Güzetim Komisyonu' kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor. Meclis'te komisyonlar da çalışmalarına devam edecek. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, tarım ve hayvancılık alanında sağlanan destekler konusunda bilgi almak amacıyla toplanacak. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda ise çeşitli kurumların çalışma raporları ele alınacak.Cihan

Editör: TE Bilisim