Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile Bulgaristan Kooperatifleri Merkez Birliği arasında uzun süreli dayanışma ve ticari işbirliğinin kurulmasını sağlayacak iyi niyet anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinin ürünleri Bulgaristan tüketim kooperatifleri marketlerinde yer alacak.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke ile Bulgaristan Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Petar Stefanov tarafından imzalanan iyi niyet anlaşması ile Türk çiftçisinin ürünleri Bulgaristan tüketim kooperatifleri marketlerinde pazarlanacak.

İmzalanan anlaşmayla ilgili açıklama yapan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, “Bulgaristan Kooperatifleri Merkez Birliği'nin bünyesinde 800 tüketim kooperatifi var. İştirakimiz Trakya Dış Ticaret Anonim Şirketi 2009 yılından bu zamana Bulgaristan Zagra’da ticari faaliyet yürütüyor. Bulgaristan’dan ayçiçeği, mısırözü ve buğday kepeği ithal ediyoruz. Ayçiçeği yağı, mısır yağı, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünleri de bu ülkeye ihraç ediyoruz. İyi niyet anlaşmasının amacı iki kurum arasında uzun süreli dayanışma ve ticari işbirliğinin kurulmasına imkan verecek alt yapıyı hazırlamak. Bu anlaşmayla ticari faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.” diye konuştu.

Başkan Teke, bu anlaşmanın Bulgaristan tüketim kooperatifleri marketlerinde Tarım Kredi ürünlerinin pazarlanması açısından iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Bulgaristan Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Petar Stefanov da, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin son yıllarda kaydetmiş olduğu istikrarlı gelişmeyi bizzat katıldıkları uluslararası toplantılarda da müşahede ettiklerini belirterek, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kooperatif kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri ile anlaşma imzalamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Stefanov sözlerini şöyle tamamladı: “Bu anlaşmanın imzalanmasında Tarım Kredi Kooperatiflerinin ulaştığı güç ve uluslararası alanda tanınırlığını önemli etken oldu. ICA üyesi de olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri gibi güçlü bir kuruluşla hem bölge, hem de uluslararası alanda kooperatifsel dayanışma içerisinde olacağız. Bu sayede Tarım Kredi Kooperatifleri ortakları ve şirketlerinin ürünleri de bizim marketlerimizde yer alacaktır.”

Editör: TE Bilisim