GÜNCEL

Vicdan azabı, üniversiteli Sinem Yurdanur’un cesedine ulaştırdı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2 yıl önce kaybolan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur’un cesedi, cinayeti işlediği ileri sürülen Emrah Kaya’nın arkadaşı Rıfat A.’nın itirafları sonucu bulundu. Polise giden Rıfat A’nın, "Vicdan...



İnegöl’de 26 Temmuz 2010’da kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Sinem Yurdanur uzun aramalara rağmen bulunamadı. Son olarak İnegöl’e geldiği belirlenen genç kızın ilçeye geldiği gün erkek arkadaşı Emrah Kaya ile Kültürpark’ta buluştuğu belirlendi.

Polis tarafından gözaltına alınan Kaya, sorgusunun ardından delil bulunamayınca serbest bırakıldı. Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Kaya, geçtiğimiz yıl mart ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınacağını anlayınca tabanca ile göğsüne ateş ederekcanına kıydı.

Genç kızı arama çalışmalarını sürdüren polis uyuşturucu operasyonunda yakalanan Emrah Kaya’nın arkadaşı Rıfat A. ile cumhuriyet savcılığından alınan özel izinle cezaevinde görüştü. Cezaevinde polisin ısrarlı soruları üzerine cinayeti itiraf eden Rıfat A.’nın "Cinayeti Emrah Kaya işledi. Vicdan azabına dayanamıyorum. Sinem sürekli rüyalarıma giriyor." dediği öğrenildi.

Rıfat A. daha sonra cinayetin ayrıntılarını tek tek polise anlattı. Olay günü İstanbul’dan gelen Sinem’i terminalde Emrah kaya ile karşıladıklarını dile getiren Rıfat A., bir arkadaşının evine gittiklerini söyledi. İkili arasında kıskançlık yüzünden tartışma yaşandığını ileri süren Rıfat A., ifadesinde şunları dile getirdi: "Emrah ‘başkalarıyla da geziyorsun’ diyerek Sinem’e vurmaya başladı. Bu esnada Sinem’i boynu kırıldı, öldü. Cesedini çarşafa ve battaniyeye sarıp Emrah’ın aracının bagajına koyduk. İlçeye bağlı Çayyakan Köyü Boğazova Mevkisi’nde uçuruma attık. Cesedin burada olması gerekiyor."

Cumhuriyet Savcısı’ndan alınan izinle Rıfat A.’yı cezaevinden çıkaran polis, Çayyakan Köyü Boğazova Mevkii’ne götürdü. Aramada battaniyeye sarılı içersinde sadece saç ve kemiklerin bulunduğu ceset bulundu. Ceset DNA testinin yapılması için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi.