31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Yüce Divan’da yargılanan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, 17–25 Aralık operasyonu sonrası 4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesine tepki gösterdi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na seslenen Çakan, “Bunlar Yüce Divan’a gittiklerinde, arsızlıklarıyla yolsuzluklarıyla bu ülkenin devlet malını birilerine peşkeş çekmeleriyle mutlaka ve mutlaka gereken cezayı adalet önünde alacaklardır. Onlar benim gibi ‘Yüce Divan’a gidip 'Yüce Divan yolunda hesap vermenin huzuru içindeyim’ diyemeyecekler. Niçin onurlu bir davranışla adaletin önüne çıkıp hesap vermiyorsunuz? Korktuğunuz bir şey mi var? Acaba o taksilerde, acaba o ayakkabı kutularında çıkanların hesabını mı veremeyeceksiniz?” dedi.

Zonguldak Ülkü Ocakları tarafından bir restoranda düzenlenen yemeğe MHP Zonguldak Milletvekili ve milletvekili adayı Zeki Çakan, MHP Zonguldak 2. sıra milletvekili adayı Yavuz Erkmen, MHP Zonguldak 3. sıra milletvekili adayı İlyas Altun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, Zonguldak Ülkü Ocakları İl Başkanı Özgür Kurt, Ülkü ocakları başkanları, MHP yönetim kurulu üyeleri, Asenalar ile çok sayıda Ülkü ocağı üyesi katıldı. Kaynaşma-İstişare yemeğinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Özgür Kurt, etkinliğe katılan davetlilere teşekkür etti.

Kürsüye çıkan MHP Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili adayı Zeki Çakan 1 Kasım’da yapılacak seçimler için ülkücülerden destek istedi. Çakan, kendisinin 1961 yılından bu yana Yüce Divan’da onuruyla yargılanan ilk siyasetçi olduğunu hatırlattı. Konuşmasında 17 – 25 Aralık operasyonu sonrası Yüce Divan’da yargılanması görüşülen 4 bakanın TBMM’de oluşturulan komisyon tarafından engellenmesine tepki gösteren Çakan, “Bunlar Yüce Divan’a gittiklerinde, arsızlıklarıyla yolsuzluklarıyla bu ülkenin devlet malını birilerine peşkeş çekmeleriyle mutlaka ve mutlaka gereken cezayı adalet önünde alacaklardır. Onlar benim gibi ‘Yüce Divan’a gidip Yüce Divan yolunda hesap vermenin huzuru içindeyim’ diyemeyecekler. Türk siyasi hayatında 1961 yılından bu yana bir tek Zeki Çakan oybirliğiyle beraat etti. Benim gibi beraat edip ‘Yüce Divan’a hesap vermenin onurunu taşıyorum’ diyemeyeceklerdir.” ifadesini kullandı.

"İŞTE BAKIN ONURUMLA KARŞINIZDAYIM"

Bugün Yüce Divan’a sevk konusunda kendilerini korumaya çalışanlar niçin kaçtıklarını soran Çakan, "Bu ne kadar güzel bir şey. İşte bakın, onurumla da karşınızdayım. Zonguldaklılar da bu onuru bana iade ederek karşınıza milletvekili olarak gönderdi.
Şimdi hükümete, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Niçin kaçıyorsunuz? Niçin onurlu bir davranışla adaletin önüne çıkıp hesap vermiyorsunuz? Korktuğunuz bir şey mi var? Çekinceleriniz mi var? Acaba o taksilerde, acaba o ayakkabı kutularında çıkanların hesabını mı veremeyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim