Eskiden "Milliyetçi Aydın" olarak anılan şimdi ise "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış iktidarız" diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Siyasi Aydın'ı olan Prof.Dr. Vedat Bilgin, 17 Aralık'tan sonra çıkan ses kayıtlarına göre Erdoğan ailesine ait olduğu iddia edilen ve hatta bu iddialara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın zeka abidesi oğlu Bilal Erdoğan'ı "Niye böyle yapıyorsun oğlum ya! Bak şimdi oraya gidiyorsun sosyal medyada orda burda Bilal Erdoğan Akşam Gazetesi'nin başına geçiyor haberleri çıkıyor. Neden benden habersiz gidiyorsun" şeklinde fırçalamaya söz konusu olan Akşam Gazetesi'nde "Mustafa Kemal Paşa, Samsun'a çıktığında Kemalist miydi?" başlıklı bir köşe yazısı yazdı. 
Vedat Bilgin'in yazmış olduğu bu başlıktaki yazı, Atatürk düşmanı siciliyle bilinen AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan'a "nasıl bir imaj kazandırabilirim" yazısı olmuştur.

Biliyorsunuz AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıkladıktan sonra önce Samsun'da, sonrada Erzurum'da miting yapma kararı almıştı. Samsun ve Erzurum'da miting yapma kararı açıklanır açıklanmaz yıllardır Atatürk düşmanlığı yapan yalakalar bile, Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele yıllarında Samsun ve Erzurum'unda yapmış olduğu kongrelere ve önemine atıfta bulanarak, Recep Tayyip Erdoğan gibi birinden bile "Başkomutan" yaratmaya çalışmışlardı. Birde utanmadan "Bunlar tesadüf değil" gibi ahmakça spotlar çıkardılar.

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan "Atatürk gibi olma" aklını kimden aldıysa kendini acayip bir şekilde rolüne kaptırmıştır.

Samsun'da konuşmasının bir bölümünde "Bugün Samsun'dan yeni bir tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Büyük başlangıçların şehri Samsun'dan biz de yeni ve büyük bir başlangıcın ilk adımını atıyoruz. Bundan 95 yıl önce 1919'da Gazi Mustafa Kemal Samsun'a ulaştı. Samsun'dan İstiklal Savaşı'nın ilk adımını attı. 95 yıl önce olduğu gibi bugün de Samsun'dan 'bismillah' diyoruz." dedi ve kendini kaptırdığı rolünü öyle oynadı ki Samsun'dan ayrılırken "Sizlerle muhabbete doyum olmaz.Aynı zamanda Erzurum bekliyor. Erzurum Kongresi'ne de yetişeceğiz." demiştir.

Erzurum'daki miting konuşmasında da "Burası Erzurum, Samsun'dan geliyorum. Gazi Mustafa Kemal kurtuluş mücadelesine Samsun'dan başladı. Samsun'un size selamı var." demiştir. 
Güler misin, ağlar mısın hali herhalde bu gibi durumlarda söyleniyor.

Bildik bileli Atatürk düşmanlığı yapan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ten ve onun verdiği mücadeleden bahsediyor. Allah'ım sen aklımızı koru !
Siyaset tarzını bildiğimiz için bu konuda da hidayete ermesi mümkün değildir. Başbakan iken Atatürk'ün mirasına vermedik zarar bırakmayan birisinin, Allah korusun Cumhurbaşkanı olduğunda Atatürk'e ait her şeyi silmesi mümkündür.

Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü bilindiği için oynadığı bu rol herkese komedi geliyor ve eleştiriyorlar. Bu eleştiriler Recep Tayyip Erdoğan'a imaj kazandırma ve Bilal Erdoğan'dan tebrik alma peşinde olan Vedat hocayı rahatsız etmiş olmalı ki "Mustafa Kemal Paşa, Samsun'a çıktığında Kemalist miydi?" başlıklı yazı ile Recep Tayyip Erdoğan'ın milli mücadele verdiğinden falan bahsediyor.
Bu nasıl bir 'milli mücadele' ise Güneydoğu Bölgesinde AKP politikaları sayesinde her yerde Türkiye'yi bölmek isteyen alçak PKK ve Apo'nun paçavraları dalgalanıyor.Yol ve kimlik kontrollerini PKK'lı bu alçaklar yapıyor.
Bu nasıl bir 'milli mücadele' ise Vedat Bilgin bu yazıyı yazdığı günlerde "Türkiye'den de toprak parçası alarak büyük Kürdistan'ı kuracağız" diyen ABD'nin kuklası, İsrail'in uşağı, AKP'nin gurur kaynağı, PKK'nın hamisi Barzani, Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da baş konuk olarak ağırlanmıştı. Hatırlarsanız 2 hafta önce de AKP'den Hüseyin Çelik ve İsrail Başbakanı Netanyahu "Kürdistan kurulursa tanır ve destekleriz" açıklamasını yapmıştı. Barzani'de herhalde böyle bir milli mücadeleye(!) destek vermek için Türkiye'ye gelmiştir. Öyle mi oldu Vedat hocam?

Milli mücadele ile Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl yan yana anabiliyor ve Recep Tayyip Erdoğan'ın milli mücadele verdiğini "Bugün Başbakan Erdoğan'ın siyaset anlayışının dayandığı meşruiyet ile "milli mücadelenin siyaset anlayışının" dayandığı temel arasında "kurulan bağ" sadece sembolik bir ifade değil, aynı zamanda günümüzde "antidemokratik eğilimlere" karşı da, ısrarla bir siyaset biçiminin sürdürüldüğünün ifadesi olarak görülmelidir. " şeklinde izah edebiliyorsun Vedat hocam?

Milli mücadele veren adam ,Türkiye Cumhuriyetini milli mücadele vererek kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmez mi?
Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin değer yargılarına bakış açısını, 1993' yılında 2. Cumhuriyet tartışmaları sırasında yapılmış bir söyleşide şu başlıklarda gösteren Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün izinden gidiyorsa vah halimize !

"Türkiye'nin yarınında artık 'Kemalizm'e' veya  başkaca herhangi bir resmi ideolojiye yer yoktur.Kemalizm'in yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir......Aradan 70 yıl geçti. Artık, militarist ve sivil bürokrasi 'devleti biz kurduk, korumak kollamak görevi de bizimdir' diyemez. Çünkü insanlar böyle bir devleti istemiyor. En önemlisi de bu düşüncelerini açıkça dile getiriyorlar.
"Ne yazık ki, Türkiye'nin 70 yıllık tarihi boşa harcanmış bir zamandır."

 "Türkiye Cumhuriyeti 1923'ten bu yana sürekli olarak bir gerileyişin içindedir."
Bu ifadelerde milli mücadele ile kurulmuş Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Türkiye Cumhuriyetine resmen düşmanlık ve bir nefret vardır. İşte Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanı da böyle birisidir.
Bu düşmanlık ve nefret sadece bunlarla sınırlı değil elbette.

"Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok" diyen Recep Tayyip Erdoğan, Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanıdır.
Mustafa Kemal Atatürk'e ait "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü her yerden kaldıran Recep Tayyip Erdoğan, Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanıdır.
İçerisinde"Ey büyük Atatürk;Açtığın yolda, Gösterdiğin hedefe, Durmadan yürüyeceğime and içerim." cümlelerinin geçtiği ve öğrencilerimizin her sabah okuduğu "Öğrenci Andını" kaldıran Recep Tayyip Erdoğan, Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanıdır.

"İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da" diyerek Atatürk'ü işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanıdır.
Atatürk'ün kurduğu ve bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltılmış ifadesi olan T.C'yi her yerden kaldıran Recep Tayyip Erdoğan, Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanıdır.
Tüm mücadelesini Türk milletinin varlığına ve geleceğine adayan Mustafa Kemal Atatürk'ün miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini yönettiği halde "Türk milleti diye bir şey yok" diyen, Türk milletini "36 etnik kökenden oluşan mozaiktir" diyerek bölmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan, Vedat Bilgin'in milli mücadele kahramanıdır.

Vedat Hoca, bu kahramanın hangi mücadeleyi veriyor? "Türk milleti diye bir şey yok" diyerek, Türklük düşmanlığı yaparak mı veriyor mücadelesini? Bu milli mücadelede yol arkadaşları kim Barzani ve Öcalan mı?
Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürkçü, Kemalist olarak suçlamıyoruz. Sadece oy için kılıktan kılığa girmesini ve düşmanı olduğu Atatürk'ün milli mücadele sembollerini rolünde istismar etmesini eleştiriyoruz.
"Öcalan'ın ve Barzani'nin rolünü oyna" desen emin ol gerçeğinden ayırt edilemez. Çünkü aynı dili konuşuyor, aynı ruhu taşıyorlar. Ama fikrine, eserine, mücadelesine, mirasına  düşman olduğu Mustafa Kemal Atatürk'ün rolünü niye oynar, sizin gibilerde niçin bunların çakma rollerine set hazırlar ki?

Samsun'a ve Erzurum'a oy devşirmeye gittiğinde "Atatürk gibi milli mücadele veriyor" diye pazarladığınız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da da PKK'nın diliyle konuşuyor, Barzani'nin yanından "Kürdistan'a selam olsun" diyor…O zamanda "PKK'nın ve Barzani'nin mücadele izinden yürüyor" diyebiliyor musunuz?

Ortadoğu Bölgesinde taşeron olarak kullanılan bir zihniyetin "Milli mücadele veriyor" diye sunulması bir akıl tutulmasıdır. Bu zihniyetin 17 Aralık sabahı kısık sesle neyin mücadelesini verdiğini tüm dünya görmüştür. Rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk iddiaları ile ülke çalkalanırken "Erdoğan milli olduğu için hedef oldu" diyebilecek son kişi Vedat Bilgin olmalıydı, maalesef ilk diyen kişi olmuştur.

"Yeni Türkiye" diye anlattıkları proje içinde Mustafa Kemal Atatürk asla yoktur. AKP'nin anlattığı "Yeni Türkiye"de Barzani, Öcalan, IŞİD gibi çapulcular baş tacı, ABD ve İsrail patrondur.
'Yeni Türkiye'de  Vedat Bilgin gibi aydınlara düşen vazifede herhalde Atatürk'e bakış açısı yıllardır belli olan Recep Tayyip Erdoğan gibilerini "Atatürk'ün yolundan giden milli mücadele kahramanı" diye sunarak Türk milletine hakaret etmek olmaktadır. Yazık ki ,ne yazık !