Devlet Bahçeli’nin şu dönemde tartışmalı illere gitmesi normal değil, anormaldir.
Tunceli sembol olmuştu ve gitti. Ankara’da söylediğini orada da söyledi. Rıza’ya  “terörist”  dedi.
Şimdi sormak lâzım:
Ahmet Davutoğlu! Sizin nazarınızda Rıza “terörist” mi,  “mazlum”  mu?
Rıza Türk Devleti’ne başkaldırdı mı, kaldırmadı mı?
 “Mazlum”sa neden mazlum?
İsyan bastırılırken zayiat fazla... Bunu herkes kabul ediyor. Çocuklar, kadınlar hayatlarını yitirdiler. Çok insan sürüldü. Her zaman yazıyoruz, bu kadar insanın ölmesi, isyanın da büyüklüğünü gösterir. Komuta kademesinin zafiyetini de dikkate alabiliriz. Zaten bu yüzden bir komutanın vazifeden uzaklaştırıldığı da biliniyor.
Maksadın nedir o zaman Ahmet Davutoğlu? Bu sorunun asıl muhatabı tabiî ustan Recep T. Erdoğan.
Kesinlikle cevap vermeyeceksiniz A. Davutoğlu! Asıl niyetinizi ortaya koyamayacaksınız;  “Türk Devleti’ne karşıyım.”  deme cesaretini gösteremeyeceksiniz.
A.Davutoğlu’nun bir mugalatası daha:  “Hadi Sayın Devlet Bahçeli  Hakkâri’ye de git.”
 Bu kadar ucuz politikacı!
Bahçeli niye gitsin Hakkâri’ye? Halkı PKK’ya mecbur etmişsin, güvenlik güçlerini geri çekmişsin, asayişin bile PKK’dan sorulduğu (üstelik Kandil’dekiler, AKP, asayişi bize bıraktı, diyor) yere  “Yüreğin yetiyorsa git!”  diyorsun...
Bahçeli 10 milyon insanı toplayıp, PKK’ya teslim ettiğiniz yöreleri yeniden Türkiye’ye kazandırmak için giderse ne yapacaksınız?
PKK’nın HDP’den sonra kurdurduğu yedek partinin Tunceli il başkanı;  “Davutoğlu, ’Bahçeli’ye git Tunceli’ye orada konuş’, demekle Bahçeli’yi öldürtmek istiyor.”  sözü çok doğru. Çünkü yöre onlara teslim.
Memleketi bu hâle getirdiniz Ahmet Davutoğlu!
Tekrar soruyorum: Rıza bir mazlum mu? Devleti yönetenlerin isyanı bastırmaları suç mu? Eğer Rıza mazlumsa, Sait nedir? Daha önce, 1925’te, o da isyan etmedi mi? Yoksa  “haklı”  talepleri silâhla mı bastırıldı?!
Gidiş o yöne ki Türk Devleti’ne isyan etmek Ahmet Davutoğlu ve gibileri nazarında suç değil... Abdullah Öcalan’la  “kanka”  olduklarına göre böyle!
(“Kanka”nın son sözleri dün açıklandı. Adam yakalanmadan önceki durduğu yerde. PKK’nın kuruluşunu kutluyor ve Kandil’e selâm sarkıtıyor! Siz hâlâ ona yalvarın Ahmet Davutoğlu!)
***
Şikâyet etmişler!
Ne günlere kaldık! PKK’nın uzantısı HDP yönetimi beni savcılığa şikâyet etmiş. Tebligat geldi. 6-7 Ekim kalkışmalarında sanki sorumlulukları yokmuş gibi, sanki halkı sokağa döküp ölümlere sebep olmamışlar gibi, sanki asıl kışkırtıcı kendileri değillermiş gibi, bizi kışkırtıcılıkla itham ediyorlar! 6-7 Ekim kıyâmından hemen sonra yazdığım  “HDP kapatılmalıdır!” başlıklı yazımı okur okumaz yelpir yelpir savcılığa koşmuşlar! (HDP’nin kapatılması gerektiğine dair daha sonra sık konuşulduğunu da belirtmeliyim.) AKP’nin şımarttığı PKK ve uzantıları beni itham ederek suç bastırmaya kalkışıyorlar. Onların savunduğu fikirler değil; Anayasa’ya göre, benim ülke birliğini istemem, ölümlere sebebiyet verenlere, ayrılıkçılara karşı yazmam suç!