Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu "Eşit olmayan şartlarda çalışmadığımızı, yarışmadığımızı biliyoruz. Orantısız, ölçüsüz farklar var, farkındayız ama bunların hepsinden büyük Hakk'ın iradesi, halkın iradesi var. Cenab-ı Allah, bizim yardımcımız olacaktır." dedi. Bu sözlerin karşılığında eşit şartları ortadan kaldırmak için her şeyi zorlayan ve uygulayan Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzyılın en büyük esprisini yaparak "'Eşit şartlarda yarışmıyoruz'. Doğru söylüyorsun, eşit şartlarda yarışmıyoruz. Şu anda siz 5-6 parti toplandınız hep bir aradasınız. Tüm teşkilatlarınız seferber olmuş vaziyette. Sizleri destekleyen tüm medya, onlar da şu anda bir beraber oldular, hep birlikte. Karşılarında da sadece AK Parti'nin ortaya koyduğu bir aday var. O da şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. En büyük avantajı o. Bu da yasadan geliyor. Tayyip Erdoğan, milletin adayıdır, 77 milyonun adayıdır, cumhurun adayıdır." demiş…


Yasalara uyarak ve siyasi ahlak örneği olarak Başbakanlık görevinden istifa ederek eşit şartlara katkı vermesi gereken Recep Tayyip Erdoğan, bunu uygulamadığı gibi birde bu konuşmalarıyla herkesle  dalga  geçiyor.

Bir programını 50 televizyonun canlı verdiği, tüm programlarını devletin imkanlarıyla yaptığı, devletin  parasını kullandığı düşünüldüğünde Recep Tayyip Erdoğan'ın "Eşit şartlarda yarışmıyoruz" sözleri pişkinliğin en zirve halidir. Bu zihniyetin Allah korkusu olmadığı gibi, kuldan utanması da yoktur.

Ramazan Ayı'nda oruç tutmadığı da her halinden belli olan Recep Tayyip Erdoğan siyasi yalanlarına, iftiralarına ve saldırılarına bir saniye bile ara vermemektedir. Bu mübarek ayların manevi havasından zerre etkilenmediğini yine göstermektedir. Medyası da aynı kendi gibi yalan üstüne yalan, iftira üstüne iftira yayın yapmaktadır. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na öyle bir saldırıyorlar ki, birinin attığı iftira bir diğerininkini tutmuyor.

Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş… Tam da Recep Tayyip Erdoğan'a uygun medya kurumları, yazarlar ve yorumcular. Zaten bazı televizyon kanallarının ve gazetelerin Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına ait 'Havuz Medyası" olduğu iddiası düşünüldüğünde fazla şaşılacak bir durum olmamaktadır.

Eğer Recep Tayyip Erdoğan "Eşit şartlarda yarışmıyoruz" diyerek ve Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kastederek "Sizleri destekleyen tüm medya" diyorsa inanın başına bu sıcak günlerde güneş geçmiştir. Acilen doktora görünmesi gerekmektedir. Yolu Çankaya yolu değil, doktor yolu olmalıdır.

Recep Tayyip Erdoğan kaç gazete ve televizyon sizi ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekliyor, bir listesini çıkarabilir misin? Devletin televizyonu TRT'yi bile AKP'nin resmi kanalı gibi çalıştıran sizin gerçekten cümle kurarken hiç mi ölçünüz olmuyor? Bu yalanlarla çok komik duruma düştüğünüzü uyaran yanınızda bir  kişi  bile yok mudur? Gerçi hangi konuda uyarsınlar ki? Zaten böyle bir zihniyetin yanında, böyle uyarıcılarında bulunması mümkün değildir.

Başbakan Erdoğan seçim gününe kadar hiçbir ölçü kabul etmeden bu siyasi yalanlarına devam edecektir.

Tüm medyayı ele geçirip, "medya bizi desteklemiyor" diyen adamdan her şeyi yapmasını bekleyebilirsiniz. Allah Ekmeleddin İhsanoğlu'nun her manada yardımcısı olsun. Çünkü karşısında gerçekten vicdansız ve ölçüsüz bir siyasi yapı vardır.