2 Ocak Çarşamba günü Nerada Center'da yapılan resepsiyon katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, resepsiyon sonrasında Mersin Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu ödül törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Olcay Kılavuz "Ülkü Ocağı milletine karşı derin sevgi ve saygı taşıyan milletinin ızdırapları karşısında çözüm yolları arayan eğitim ve kültür vakfıdır.

Ülkü Ocakları yok edilmek istenen fikir, bilgi, iman ve ülkü açlığına terk edilmiş bir milletin yeniden kendine dönüşünü gerçekleştirilmesi için kurulmuş bir sığınaktır. Bu idrakin sorumluluğu içerisinde liderlik ve siyaset okullarından mezun olan siz değerli dava arkadaşlarımızla Lider ülke Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Ardından Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu anısına Sultaşa Restoran'ta düzenlenen yemeğe katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, birçok sanayici ve işadamı ile meslek gruplarının katılım gösterdiği yemekteki konuşmasında "Bir ülkenin geleceğini belirleyecek en temel unsur genç nüfustur.

Gençlik hiç şüphe yok ki mevcut iktisadi koşullar çerçevesinde kendini geliştirme, barınma ve eğitim imkânlarına sahiptir. Bu açıdan yalnızca gençliğin değil ülkenin üzerindeki yükü hafifletmek siz değerli sanayici ve iş adamlarının emek ve gayretleriyle mümkün olacaktır." dedi. Milliyetçi Türk gençliğinin lider ülke Türkiye hedefinde kararlı olduğunu belirten Olcay Kılavuz "Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Milliyetçi Türk gençliği, yarının lider ülke Türkiye'sini kurma azim ve kararlılığındadır.

Milletin kaynaklarını, milletin hizmetine sunarak, yerli sanayisini geliştirerek, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak, faiz lobilerine, sıcak para tüccarlarına oyuncak olmayan esnafını, tüccarını, iş adamını kucaklayan bir ekonomik yapıyı hep birlikte inşa edeceğiz. Ümit ediyorum ki Türk Milliyetçilerinin iktidarı, bu yağma ve talan düzenine bir son verecektir. Birileri istiyor diye ülkeyi etnik gruplara ayırıp, kendi yarattıkları ayrımcılığı beslemeye çalışanlara hep birlikte dur diyeceğiz. Serbest bölgelerde oynanan oyunları hep birlikte bozacağız. Baskıyla, sindirmeyle esnafa kepenk kapattırmak isteyenlerin planlarına karşı Türk milletinin iradesini çelik bir siper gibi hep birlikte çekeceğiz. Bunu yaparken de bin yıllık vakıf medeniyeti geleneğinden aldığımız güç bizlere cesaret verecek. Vakfetmenin, olanı sualsiz bölüşmenin ne olduğunu hatırlayacak, gençlerimizin ihtiyaçlarını hep birlikte karşılayacağız. Bizden olana sahip çıkmanın manevi hazzıyla, "kim diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan ben diyecek nesilleri" birlikte yetiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın konuşmasının ardından, hazırlanan kurtuluş videosu izlendi. Sinevizyon gösteriminin bitmesinden sonra folklor ekibi sahne alarak Anadolu'nun çeşitli oyunlarını sergilediler. Daha sonra Ülkü Ocakları Genel Başkanı tarafından kurtuluş pastası kesildi. Ayrıca düzenlenen programa MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Sayın Mehmet Şandır, Mersin Milletvekili Sayın Ali Öz, MYK Üyesi Sayın Ruhi Ersoy, Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna, Erdemli Başkanı Sayın Muharrem Tolu, Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Sayın Mehmet Türe, MHP İl Genel Meclis Başkanı Fahrettin Kılıç, MHP İl Başkanı Sayın Mahmut Tat, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Sayın Mehmet Dutar, Belde ve İlçe Ocak Başkanları, Mersin Barosu Yönetim Kurulu, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu, TOBB Genç Girişimciler İl Yönetimi, Mersin Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Makine Mühendisleri Yönetim kurulu Üyeleri, Esnaf Birlikleri, Özel Sağlık Kurumları Başhekimleri, Atatürkçü Çağdaş Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Alevi Cemaatleri Derneği Yönetimi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri'nin yanısıra TÜRKAV, Ülkücü İşçiler Derneği, Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen İl Temsilcileri de katıldılar.

Mersin Kadın Kolları Başkanı, Elmas Durma Oldu Mersin Kadın Kolları Başkanı, Elmas Durma Oldu

3 Ocak günü ise Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Yürüyüşü'ne Ülkücü gençlerle beraber katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yürüyüşün tamamlanmasının ardından Mersin programını sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim