AKP'nin 13 yıldır Türk milletine çok büyük ihanetleri olmuştur. Ama en büyük ihaneti teröristbaşı Öcalan'ı ve terör örgütü PKK'yı Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi haline getirmesidir.

"Kürt sorunu var" diyerek terör örgütü PKK ve İmralı'daki teröristbaşı Öcalan'la masaya oturması bugün ülkeyi etnik çatışmaların yaşanacağı noktaya getirmiştir.

Hadi diyelim ortada bir sorun var. Bu sorunun "çözme" muhatabı PKK ve Öcalan mıdır?

Aynı zamanda Kürt kökenli vatandaşlarımıza da büyük zulümler yapmış terör örgütü PKK ile hangi sorun çözülmek istenmektedir?

Öcalan ve PKK ile masaya oturulduğunda, Doğu ve Güneydoğu bölgesinin geri kalmışlığı, yoksulluğu, eğitim düzeyi nasıl düzeltilir? Bu mu konuşuluyor yoksa özerklik, federasyon ve Kürdistan üzerine ayinler mi yapılıyor? Tüm mesele işte bunun cevabındadır.

Yaratıklardan oluşan terör örgütü PKK'nın o bölgenin insanının huzuruna, refahına dair bir talebi olduğunu gören, duyan var mıdır? Emperyalist güçlerin maşalığını yapan bu terör örgütünü, Kürtler adına niçin muhatap alıyor AKP?

AKP'de Beşir Atalay gibi en yetkili ağız çıktı "Öcalan Kürtlerin önderidir" dedi. Bu ifade Türk milletine ve milletimizin bir parçası olan Kürtlere en büyük ihanet olmuştur. AKP'nin 13 yıllık tüm politikası da zaten Beşir Atalay'ın bu sözünü güçlendirmek için şekillendirilmiştir.

Kürt kökenli vatandaşlarımız bölgede her manada kan ağlarken, AKP iktidarı Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de terör örgütü PKK ile masaya oturmayı marifet saymıştır.

"Öcalan Kürtlerin önderidir" diyeni kendi iktidarının Bakanı yapan Recep Tayyip Erdoğan şimdi çıkmış "HDP, asla Kürtlerin temsilcisi değildir" diyor… PKK'nın siyasi partisi HDP'ye bunu diyorsunuz da, siz niçin direkt terör örgütü PKK'yı "Kürt sorunu vardır" anlayışını ortaya koyarak muhatap kabul ettiniz?

Niçin o bölgenin ileri gelenleri, aşiretleri değil de teröristbaşı Öcalan'ı muhatap aldınız?

Teröristbaşı Öcalan değil mi, en büyük Kürt düşmanı?

PKK terör örgütü değil mi, Kürtlerin üzerine de kurşun yağdıran?

Kundaktaki bebekleri öldüren bu terör örgütü değil mi?

"HEP'e destek vermeyen Kürdün tavuğuna kadar öldürün", 

"Otoritemizi kabul etmeyenlerin evdeki faresine kadar başını ezin, göçertin. O topraklarda tarafsız kimse olmaz, ya bizdendir ya da düşman" sözlerinin sahibi teröristbaşı Öcalan ve bu sözleri emir kabul edip uygulayan terör örgütü PKK, bugün Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi haline getiriliyorsa bu milletin birliğine yapılmış büyük bir ihanettir.

Bugün bazı Kürt kökenli vatandaşlarımıza "potansiyel PKK'lı" şeklinde saldırılar oluyorsa, bunda AKP'nin Kürtlerin temsilcisi olarak teröristbaşı Öcalan ve terör örgütü PKK'yı görmesi ve göstermesinin de çok büyük etkisi vardır.

Hiç kimse bu oyuna düşmemelidir. PKK asla Kürtlerin temsilcisi değil, bizzat Kürt düşmanlığı yapan bir terör örgütüdür.

Her Kürt kökenli vatandaşı PKK'lı sanmak ve göstermek PKK'ya hizmet olur. AKP'nin ihanet politikalarına destek olur.

Ekmeği peşinde koşan Kürt kökenli gariban vatandaşla, elinde silah, ruhunda kahpelik olan PKK'lıları birbirinden ayırmak milli vazifedir bu günlerde…

Mardin'de, Şanlıurfa'da, Adıyaman'da ve Güneydoğu'nun birçok ilinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yürüyüşleri yapılırken Batı'ya doğru gelen otobüsleri taşlamak kimseye fayda sağlamaz. Bunun faydası sadece PKK'ya olur.

Provakasyon'un besin kaynağı, provokatörün vitamini milli-dini duygusallığın en çok arttığı günlerde harekete geçer. O yüzden etrafımızda yaşanan ve yaşanabilecek olaylara karşı herkes çok dikkat etmelidir.

Türk milletini bölme, parçalama senaryoları canlı tutulup sahneye konuluyor. Bunun için emperyalizmin aradığı en büyük olay etnik ve mezhep temelli bir çatışmadır. Irak ve Suriye'de bu manada aradıklarını buldular.

AKP'nin bu yerlerde de etkisi, katkısı ve vebali var…

"Öcalan Kürtlerin önderidir" anlayışının sahibi olan AKP, Türkiye'yi de bir Irak, bir Suriye, bir Afganistan olmaya götürmektedir.

Türk-Kürt ayrımı yapmanın değil, Türk milletine düşmanlık eden PKK'yı ve PKK'yı güçlendiren AKP'yi yakından tanıma, tanıtma zamanıdır.

Provokasyonlara dikkat edeceğiz, provokatörün maskesini düşüreceğiz. Türk milleti işte o zaman birliğini, beraberliğini korur.

Vatanı korumak ayrışarak değil, birleşerek sağlanır…

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Birbirimizi terk edemeyiz, çünkü yollarımızı ayırmak için birleştirmedik. Etnik kimliklere dağılamayız, çünkü millet hukukunda buluştuk" sözü herkese kılavuz olmalıdır.

 

YILDIRAY ÇİÇEK