İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesine kazandırılan 1. Ameliyathane Modülü’nde ilk ameliyat, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Ameliyathane hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, 1. Ameliyathane Modülü’nün teknik ve mekanik özellikleri ile dünya standartlarında tasarlandığını söyledi. Yılmaz, “İçerisinde toplam 6 ameliyat odası bulunan ameliyathane DIN 19646-4 ASHREA (Ameliyathane Hijyenik Alan Standartları) gibi dünya standartları göz önüne alınarak projelendirilmiştir.” dedi.

Odalarda saatte 25 kez, temizden kirliye doğru hava değişimi olacak şekilde iklimlendirme sistemi kullanıldığına dikkat çeken Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz; “Yüzde 99.9 oranında hava sızdırmazlık sağlayan (partikül geçirmeyen) hepafiltre kullanılmıştır. HVAC (Streil Alan Havalandırma Sistemi) kontrolleri otomasyon üzerinden sağlanmaktadır. İklimlendirme standartları ISO-14.644'e uygundur. Yan etkenler göz önüne alınarak her oda ayrı ayrı projelendirilmiştir.” şeklinde sözlerine devam etti.

Kullanıcı isteklerine uygun tasarım ve malzeme seçimi yapıldığını belirten Yılmaz şunları ekledi: “Ameliyathane projesinin amacı, hasta güvenliğinin ve kolay iş akışının sağlanması, enfeksiyon kontrolünde, cerrahi ekiplerin performansında, araç-gereç kullanım ve veriminde başarılı ve kaliteyi üst düzeye çekecek bir mimari uygulanmasıdır. Ameliyathane içinde kirli alan, yarı steril alan ve steril alanlar net olarak ayrılmıştır. Yapı malzemeleri olarak partikül ve mikroorganizma kontrolünü asgari düzeye çeken malzemeler kullanılmıştır. Kapılar tam sızdırmaz özelliktedir. Mekanik tasarım 3 odaya 1 santral düşecek şekildedir.”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise dünya standartlarında bir ameliyathanenin hastaneye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bölge için hayırlı olmasını diledi.Cihan

Editör: TE Bilisim