TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde kayan kaya ile ilgili çalışmanın tamamlandığı bildirildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 4 Ocak’ta, beldeye bağlı Hacıosmanlar Mahallesi Seyrentepe’de yaşanan heyelan sonucu yerinden kayan yaklaşık 250 tonluk kayayı gömdüklerini kaydetti.

Olaydan hemen sonra ekiplerin olay yerinde inceleme yaptığını anlatan Çay, "Yaklaşık 250 tonluk kayayı parçalamadan ziyade, yan kısmına 25 metre derinliğinde açtığımız çukura gömmeyi uygun gördük. Şu anda her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Ancak ilerideki doğa koşullarında her hangi bir başka olumsuzluk yaşanabilir mi, onu da zaman gösterecek. Şu anda teknik elemanlarımızın verdiği rapor doğrultusunda her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Tedbir amaçlı kayanına alt kısmında boşaltılan evdeki vatandaşlarımız tekrar evlerine yerleşti." dedi.

"KAPALI KÖY YOLU YOK"

Bu arada karla mücadele çalışmalarına da değinen Kaymakam Çay, yoğun kar yağışı yaşanan bölgede kapalı köy yolunun kalmadığına dikkat çekerek, "Geçen hafta yurdun genelini kaplayan ağır kış şartlarından Ereğli’de etkilendi. İlçemizde yoğun kar yağışı yaşandı. 900 kilometreye kadar olan köy yollarında İlçe Özel İdare’ye bağlı ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaptılar. Şu anda kapalı köy yolumuz bulunmuyor. Ekiplerimiz ise olası bir kar yağışına karşı hazır halde bekletiliyor. Yaptıkları çalışmalardan dolayı ve sıkıntı çeken, mağdur olan vatandaşlarımıza gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim