TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Çanakkale Kara Savaşları’nın 101’nci yıl dönümü anma törenleri kapsamında, 81 ilde eş zamanlı yapılan 57. Alay Vefa Yürüyüşü, Çankırı'da da gerçekleştirildi.

Yürüyüşü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çankırı Gençlik Merkezi organize etti. Lise, üniversite öğrencileri, yaşlı genç, erkek kadın tüm kesimden oluşan yaklaşık 500 kişilik bir ekip katıldı. Çanakkale savaşlarında kahramanlıkları ile destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak, onları yad etmek için sabah '57. Alay Vefa Yürüyüşü' programı Ahmet Yesevi Camii'nde sabah namazı programı ile başladı. Sabah namazı sonrası Yasin’i Şerif ve İl Müftü Yardımcısı Uğur Demirel günün anlam ve önemini belirten vaaz verdi. Ardından katılımcılara Gençlik Merkezi tarafından yaptırılan yarma çorbası ikram edildi.

Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Gençlik Liderleri ve Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Haskılıç'ın da katılımıyla Şehitlik Abidesi'ne yürüyüş gerçekleştirildi. Türk bayrakları ile tekbirler eşliğinde yüründü. Şehitlikte Gençlik Merkezi gönüllüleri ve çalışanları tarafından indirilen 7 hatimin duası edildi.

Haskılıç yaptığı açıklamada, "İlimizden genç-ihtiyar, kadın-erkek herkes ellerinde Türk bayraklarıyla Çanakkale şehitleri anısına yürüdü ve dualar etti. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimizden 40 kişilik bir ekipten oluşan gençler Çanakkale’ye 23 Nisan gecesi yola çıktılar." dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim