Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın ilk turunu üçte üç yaparak, A Grubu’nu namağlup ve lider olarak tamamladı.

Şampiyondaki ilk maçında Ukrayna’yı 52-78 mağlup eden ay-yıldızlılar, ikinci maçında ise Karadağ ile karşılaştı. Maça kötü başlamasına rağmen ikinci periyottan itibaren toparlanan ve rakibini 66-57’lik skorla yenen Millilerimiz, ilk turdaki son maçında da Slovakya’yı 66-48 gibi rahat bir skorla geçerek A Grubu’nu namağlup tamamladı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, bu sonuçla ikinci tura 2 galibiyet taşırken, Fransa’nın Lille kentinde oynanacak olan E Grubu’ndaki rakipleri ise bu gece oynanacak B Grubu karşılaşmalarının ardından belli olacak.

19 Haziran’da başlayacak ikinci tur maçlarında A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk karşılaşmasını 20 Haziran Perşembe günü TSİ 21.00’de B Grubu’nun üçüncüsüyle, ikinci maçını 22 Haziran Cumartesi günü TSİ 17.30’da B Grubu ikincisiyle ve gruptaki son maçını da 24 Haziran Pazartesi günü TSİ 21.00’de B Grubu’nun lideri ile oynayacak.

Milliler E Grubu’nu ilk 4 sırada tamamlaması halinde ise 26 Haziran’da başlayacak olan çeyrek finallerine adını yazdırmış olacak.

Editör: TE Bilisim