POLİTİKA

Ağar'dan PKK'yla görüşme sürecine destek

demokrat Parti Genel Başkanlığı sırasında, PKK'lıları düz ovada siyaset yapmaya çağırarak farklı bir tartışma açan Mehmet Ağar imralı sürecine destek verdiğini açıkladı.



Demokrat Parti Genel Başkanlığı sırasında, PKK'lıları düz ovada siyaset yapmaya çağırarak farklı bir tartışma açan Mehmet Ağar imralı sürecine destek verdiğini açıkladı. Kamuoyunda şaşkınlık ve üzüntü meydana getiren ve insanları dehşete düşüren bu gidişat aşağıdaki değerlendirmelere konu oluyordu.
"Mehmet Ağar'dan bu tavır ve açıklamanın gelmesi hiç şaşırtıcı olmamıştır. DP genel başkanlığı yaptığı dönemde zaten ağzından baklayı çıkarmıştı. Toplum henüz alıştırılmadığı için süre geçmesi gerekiyordu. Kendisine nasip olmayan PKK'lılara düz ova'da siyaset yaptırma arzusu AKP'ye nasip oluyordu. Kamuoyu şunu merak ediyor; Barış söylemiyle Türk Milli kimliğinin silinmesi imralı tutanaklarında daha açıklanmayan birçok cumhuriyetin kuruluş ve kurtuluş paradigmalarıyla alakalı ne düşünüyor, doğrusu merak ediyor, hayretimizi ifade ediyoruz."