550 yıllık Osmanlı motifleri 150 yıl önce sıvayla kapatılmış 550 yıllık Osmanlı motifleri 150 yıl önce sıvayla kapatılmış
Alevi Kültür Dernekleri Bursa Başkanlığı tarafından Kent Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında Kahramanmaraş olayları'nın 34'üncü yıldönümünde anma etkinliğine güvenlik gerekçesiyle izin verilmemesi protesto edildi.

'Maraş Katliamını unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart önünde açıklama yapan Bursa Alevi Bektaşi Dernekleri Platformu tarafından olay ve yasaklar kınandı. Alevi Kültür Dernekleri Bursa Başkanı Ali Akça tarafından yapılan basın açıklamasında, yaşanan olaylarda kaybettikleri yakınlarını anmalarına dahi izin verilmediğini belirterek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Maraş Valiliği Alevi Bektaşi Federasyonu’nun anmaya ilişkin başvurusunu reddetti. AK Parti hükümetinin valileri de tıpkı AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi Alevilere nefretle bakıyor. Katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı anmamızdan rahatsız oluyor. Bir kente girişi tamamen yasaklıyor." dedi.

Geçen yıl Sivas ve Maraş’ta katılımcıların üzerine biber gazı sıkıldığını anlatan Akça, "Geçen yıl Sivas’ta ve Maraş’ta katılmıcıların üzerine biber gazı sıkan, Madımak Oteli’nin önünü anmalara kapatarak katliamın arka planının gözlerden kaçırmaya çalışan hükümetin, protesto ve yitirdiklerimizi anma hakkımızı engllemesi, hak ve özgürlük ilkeleri ile çelişiyor." şeklinde konuştu.

Grup ardından sloganlarla olayı protesto ettikten sonra sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilisim