LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Saka, İşler’e teşekkür etti. Sohbet havasında geçen ziyarette bölgenin ticari hayatı, gelişimi ve ekonomisi konuşuldu.

Kendisinin de eski bir turizmci olduğunu söyleyen ALTO Başkanı Saka, turizmin ülke ekonomisine ve istihdama katkısına vurgu yaptı. Sektörü bacasız sanayi olarak nitelendiren Saka, “Aliağa, mevcut potansiyeliyle sadece sanayici için değil, turizm yatırımcısı için de bir cazibe merkezi konumunda. Petrol ve petrokimya endüstrisi, enerji, demir çelik, gemi söküm, kağıt ve gübre sektörleri, organize sanayi bölgesi ile liman ve lojistik yatırımları, bölgemizde gün içerisindeki nüfusu arttırıyor. 81 bin olan nüfusumuz, mesai saatleri içerisinde 100 bine ulaşıyor ve bu da Aliağa’daki konaklama turizminin potansiyelini ortaya koyuyor.” dedi. Turizm çeşitliliğine sahip önemli bir bölgede olduklarını, Foça, Dikili ve Bergama’nın kültür ve inanç turizmine de hizmet verebildiğini ancak bu potansiyelin ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Adnan Saka, “Özellikle yakın coğrafyamızda olan tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Yunan adalarındaki yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi tercih etmesini sağlayacak çalışmalar yapılmalı. Bölgenin mevcut potansiyelini arttırmak için İzmir’in tüm dinamiklerinin el ele vererek, uluslararası fuarlarda bölge turizmini ön plana çıkaracak hamlelerde bulunması gerekiyor.” diye konuştu.

Ziyareti değerlendiren ETİK Başkan İşler ise şunları söyledi: “Sayın Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile görüştüğümüz gibi aynı şekilde Aliağa Ticaret Odası Başkanımız Sayın Adnan Saka ile de görüşmelerimiz oldu. Aliağa’da sadece sanayinin değil, gelişmesi gereken başka bir sektörün de turizm olması gerektiğinin altını çizdik. Sayın Saka’dan bu noktada destek istedik. Özellikle Kuzey Ege’de bir tanıtım platformu kurulması hususunda Aliağa’nın öncülük yapmasını istedik. Aliağa merkezde olmak üzere Foça, Dikili, Bergama üçgeninde bütün platform olarak, hem kültür ve inanç turizmi hem de sanayinin getirmiş olduğu beyaz yakalılara hitap eden konaklama sektörünün bir an önce faaliyete geçmesini istedik. Kuzey Ege aksının, tanıtım platformuyla da uluslararası fuarlarda yer alması talebinde bulunduk. En kısa zamanda da işbirliğine gideceğimizi belirttik.”

Editör: TE Bilisim