Elon MUSK kimdir? Elon MUSK kimdir?
 Türk Telekom üzerinden alınan 444’lü sahte yetkili servis numaraları vatandaşın kabusu oldu. Bozulan beyaz eşyasını tamir ettirmek isteyenlerin aradığı bu numaraların arkasından dolandırıcılar çıktı.
444'LÜ NUMARALARA DİKKAT

Haksız yoldan kazanç elde etmeyi meslek haline getiren sahtekârlar gözünü şimdi de beyaz eşya servislerine dikti. Millet Gazetesi'nin haberine göre; ‘444’lü numaralar satın alan dolandırıcılar, beyaz eşyasını tamir ettirmek isteyen vatandaşları mağdur ediyor. Bilmeden bu hatları arayan tüketiciler, sorunlarını çözemedikleri gibi paralarını da kaptırıyor.

O HATLARI TÜRK TELEKOM VERİYOR

Türk Telekom’dan her şirket sahibinin kolaylıkla edinebildiği bu hatlar, toplam 1.764 lira karşılığında veriliyor. Beş hat için bir defaya mahsus 945 lira bağlantı ücreti ve 819 lira boş numara ücreti ödeyen her patron, tüm aramalara açık olan ‘444’lü hatlardan alabiliyor.

LOGOYU GÖREN ŞÜPHELENMİYOR

Sahtekârların yeni numarasının ‘444’ lü hatlar olduğunu belirten Tüketici sorunları Derneği (TÜsODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Her isteyen bu hatlardan alamamalı” uyarısında bulundu.

Dolandırıcı servislerin kartvizitlerinde birçok tanınmış markanın logosunun olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, “Logoyu gören tüketici, karşısındaki yetkili servisten de şirketinden de ilk etapta şüphelenmiyor. Tâ ki ikinci kez 444’lü numarayı çevirip karşısında bir muhatap bulamayana kadar” diye konuştu.

SERVİS ÜCRETİ 170 LİRA

İstanbul Ataşehir’de oturan Yaşar sönmez’in başına tam da böyle bir olay gelmiş. Dört ay önce arızalanan buzdolabını tamir ettirmek için bilinmeyen numara servisi 118 80’i arayarak yetkili bir servis numarası isteyen sönmez, kendisine verilen ‘444’lü bir numarayı arayarak servisi evine çağırmış. Eve gelen sahte servis elemanları, arızayı giderdiklerini söyleyerek ‘hizmet bedeli’ olarak 170 lira almışlar.

Bir ay sonra arıza tekrarlandığında aynı numarayı arayan sönmez, yanıt alamayınca tekrar 11880 üzerinden başka bir servis numarası almış. Bu sefer şansı yaver giden sönmez, buzdolabını 62 lira karşılığında gerçek servis elemanlarına tamir ettirmiş.

NASIL ALINIYOR?

‘444’lü bir hat alabilmek için sıfırdan kurulan şirket sahiplerinden nüfus kağıdı fotokopisi, yetki belgesi, şirketin faaliyet belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası ve imza sirküleri isteniyor. Yani kağıt üstünde şirketi olan herkes ‘444’le başlayan bir telefon numarası alabiliyor.

GARANTİYE DE BOZUYORLAR

İsmini vermek istemeyen başka bir tüketici ise yetkisiz servisle internet üzerinden bulduğu 444’lü numarayı çevirerek tanışmış. Buzdolabının ısı ayarını gösteren numaratörü tamir etmek için çağırılan servis, arızalı parçayı götürüp yenisini getirmiş. Ancak arıza devam edince tekrar gelip önce buzdolabının hortumunu sonra da kablosunu değiştirmişler. Garanti belgesini imzalayıp, tüketiciden de servis ücreti olarak 300 lira para almışlar.

Millet Gazetesi

Editör: TE Bilisim