Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Van İl Sağlık Müdürlüğü eğitim birimi ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcileri işbirliği ile Van Kalesi konser alanı parkurunda düzenlenen programda, 3 ilden 20 sağlık personelinin katılımıyla güvenli sürüş eğitimi verildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 3 günlük eğitime Van, Bitlis ve Ağrı illerinden 20 sağlık personeli katıldı.

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü’nden gelen ve aralarında koordinatör eğitimcilerin de bulunduğu sağlık personeli ileri sürüş eğitimi aldı. Eğitim kapsamında ambulanslarda görev yapan sağlık personeli 3 gün süren eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınav sonucunda başarılı olan personele eğitimci sertifikası verildi.

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü İleri Sürüş Eğitimcisi ve Koordinatörü Cumali Yıldız, Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından daha güvenli sürüş için 112 il ambulans servisinde görev alacak olan 20 sürücü adayına ileri sürüş teknikleri eğitimi verildiğini söyledi.

“AMBULANS İÇERİSİNDE BULUNAN BÜTÜN PERSONELİ EĞİTİME TABİ TUTMALIYIZ”

Van İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz, 3 gün süren ileri sürüş tekniği güvenli sürüş eğitimin ardından açıklamada bulundu. Van Kalesi konser alanı parkurda eğitime tabi tutulan 20 yeni sürücü adayının bulunduğunu aktaran Araz, “Dubalardan oluşturulan 10 parkurdan başarı ile geçmek için büyük çaba sarf ederken, eğitmenler tarafından hataları bir bir anlatılarak, sürücüler daha güvenli bir sürüş için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi. Ön değerlendirmeden geçen arkadaşlarımız, burada ileri sürüş teknik eğitimlerine tabi tutuluyorlar. Adayımıza, ambulansla alakalı tüm donanımları ve sürüş teknikleri anlatılmakta, ambulans içerisinde bulunan bütün personeli eğitime tabi tutmalıyız.” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak alınan karar gereği uyguladıkları bir çalışma olduğunu, ileri sürüş eğitimlerinin, kaliteli nakil gereği sürdürülen bir çalışma olduğunu söyleyen Araz, “Sağlık personeli olsun olmasın, ambulans içinde çalışan tüm bireyleri eğitime tabi tutmamız gerek. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız sağlıkçı olmasa da sağlık sistemleri hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. Sağlıkçı arkadaşlarımız da ambulans kullanmasa dahi ileri sürüş tekniklerine tabi tutuyoruz ki yolda oluşabilecek muhtemel sıkıntılar da ve acil durumlarda, bu arkadaşlarımızın da ambulans kullanarak hastamızı sağlık kuruluşlarına güvenli bir şekilde ulaştırması sağlanıyor.” şeklinde konuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim