Salonun dolup taştığı gecede içeride yaklaşık 10.000, dışarıda da kalan binlerce kişi vardı. Büyük coşkunun olduğu geceye Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı E. Serkan Uysal, MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ve il yönetimi, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, MHP İlçe Başkanları ve yönetimleri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, TÜRKAV Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Patat katıldı.

Muhteşem gecede açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı E. Serkan Uysal, Türklüğün milletimizin gönlünden silinmeye çalışıldığı şu günlerde, sizlerin tek yürek tek yumruk olarak bu salondan haykırışınız, dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin güvencesidir dedi.

Sözlerine devam eden İl Başkanı E. Serkan Uysal; “Türklükten bahsetmek, Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü savunmak alçakça bir şey olarak sunulmaktadır. Başbakan’ın Türk milletine, Türklüğe ve Türk milliyetçiliğine karşı sergilediği seviyesiz üslubu, son zamanlarda haddini aşarak, katlanılamaz bir tavır haline dönmüştür. AKP döneminde Türklüğe sırt çevirme, milliyetçiliğe saldırma moda haline gelmiştir.” Diyerek son günlerdeki milliyetçilik tartışmalarına sert vurgu yaptı.

Geceye onur konuğu olarak katılan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Bölücülüğün iktidar nazarında kıymetli olduğu bir dönemdeyiz. Önce emperyalizmin taşeronluğuna soyundular, yetmedi BOP eş başkanı oldular, Irak'ta Müslüman kanı dökülmesine sessiz kaldılar, Ortadoğu diktatörlerine önce kardeşim dediler, sonra katil; Askerimizin başına çuval geçirildi, bıyık altından güldüler, uçağımız düşürüldü, evlatlarımız şehit düştü, sustular. Şehide kelle, terörist başı, bebek katiline sayın dediler, ülkemizin ve milletimizin birliğini katledenler, katil psikolojisi içerisinde İmralı ve bebek katilinin çekim alanından ayrılamadılar. Hiç kimse unutmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyetinin temelleri Türk Milliyetçiliği fikri üzerine bina edilmiştir.

Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almaya çalışarak Türkiye Cumhuriyetinin kutsal vatan toprakları üzerinde tepinenlere sesleniyorum: Bizler Atsız Bey’in ifadesiyle “Gök Sultan” Abdülhamit Han gibi abdestsiz yere basmamayı şiar edinmiş bir milletin evlatlarıyız.” dedi.

Son günlerde Antalya gündeminde yer alan Antalya halkını en önemli sorunlarından birisi olan 2B sorununa da değinen Genel Başkan Olcay Kılavuz, “Türk insanının toprağına göz dikenlere nasıl karşı duracağını, 2B yasası ile ellerinden toprakları alınmaya çalışılan yiğit Antalyalılar gösterdi. Bu mücadelenizi, onurlu duruşunuzu bütün Türkiye ile birlikte izlemekte ve takdir etmekteyiz. Torosların tepesinde son Yörük ateşi sönmeden, Sönmeyecek bu şafaklarda dalgalanan al sancak!” dedi.

Antalya MHP İl, Yazıcıoğlu'nu andı Antalya MHP İl, Yazıcıoğlu'nu andı

Konuşmalardan sonra sahne alan Osman Öztunç yıllar sonra Antalya’da yeniden sahne almaktan memnun olduğu söylerken salon büyük bir coşku vardı. Osman Öztunç’un parçaları ile coşan davetliler konseri ayakta dinlediler. Gecede en son sahne alan Mustafa Yıldızdoğan ile misafirler büyük bir coşku yaşadı. Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla salonda coşkulu anlar yaşandı.

Editör: TE Bilisim