Giden Gitmiştir… Giden Gitmiştir…
Aydın Valisi Erol Ayyıldız, günlük gazetelerin kahvehanelerde okunmasını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesine dayanarak il merkezindeki kahvehanelere yazı gönderdi. Yazıda, uygulamayla yerel basına destek amacının da gözetildiği belirtildi.

Vali Ayyıldız imzasıyla gönderilen yazıda şunlar kaydedildi: “10 Ağustos 2005 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri ve umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'nın 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesiyle de söz konusu yönetmeliğin uygulanması ve yapılacak denetimlerde aşağıda belirtilen hususlara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi istenmektedir. Bu nedenle 1. sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık, ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 adet farklı günlük gazete; 2. sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 adet farklı günlük gazete; 3. sınıf kahvehanelerde 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet farklı günlük gazetenin, gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere bulundurulması gerekmektedir.”

Bildirilen hususlara uyulmasını işletmelerden rica eden Vali Ayyıldız, şu ifadelere yer verdi: “Gazete ve kitap okuma oranlarının arttırılması ve vatandaşlarımıza yönelik kültürel hizmetlerin sunulmasına vesile olması bakımından takibi önem arz etmektedir. Bu nedenle ilgili birimler Aydın Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Özel İdaresi, 17 ilçe kaymakamlığı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nın yetkileri çerçevesinde yukarıda belirtilen hükümlerin uygulanmasını takip etmelerini rica ederim.”

Editör: TE Bilisim