Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 MHP Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan'ın, ihraç istemi ile Disiplin Kurulu'na sevk edildiği iddiaları gerçek dışı çıktı. Vahdet’in haberine göre, kamuoyunda böyle bir algı oluşmasına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başkanlık Divanı'nda yaptığı bir konuşmanın yanlış anlaşılması neden oldu.
Bahçeli'nin, " Bu arkadaşımız kendisini partiden attırmak ister gibi davranıyor" şeklindeki sözleri, bir genel başkan yardımcısı tarafından " Oğan partiden atılıyor" diye aktarılınca toplumda gerçek olmayan bir algı oluştu. Ancak Sinan Oğan'ın parti disiplin kuruluna sevk edilmesi söz konusu olmadı.

PARTİDEN ATILMAK İSTER GİBİ

Seçim sonrasında MHP'nin izleyeceği politikaların tartışıldığı tarihi Başkanlık Divanı toplantısında bir genel başkan yardımcısı, Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan'ın sanal ortamda yaptığı değerlendirmeyi gündeme getirdi. Oğan'ın,  "Sonuçları başarı olarak yorumluyorlar. Osmanlı'nın başkenti İstanbul'da bile HDP'nin gerisinde kaldık. Başarı bunun neresinde" diye tweet attığını söyledi. Bunun üzerine Devlet Bahçeli, "Evet bundan tabii ki haberim var. Bu arkadaşımız kendisini partiden attırmak ister gibi davranıyor. Seçim sonuçlarını eleştirmek, bizim başarımızı gölgelemeye çalışmak ne haddinedir. Seçimlerde bizim nasıl mücadele ettiğimizi bilmiyor mu? Sonuna kadar kullanılan devlet imkanlarına karşı mücadele ettik. Bunları bilmiyor mu? Bütün bunlara rağmen milletimizin sırtında kambur gibi durmaya başlayan AKP iktidarını zayıflatmayı başardık" dedi.

DIŞARI YANLIŞ SIZDI

Bahçeli'nin bu konuşması bir genel başkan yardımcısı  tarafından, "Sinan Oğan partiden atılıyor. Disiplin Kurulu'na verildi" diyerek dışarıya aktarıldı. Gazete ve televizyonlar da "Sinan Oğan partiden atılıyor" diye haberler yapmaya başladı. Genel merkez ise Sinan Oğan'ın eleştiri içerikli tweetlerine devam etmesi üzerine "atılıyor" haberlerini yalanlayan bir açıklama yapmadı. 

Editör: TE Bilisim