POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısı konuşmasında oldukça sert ifadeler kullandı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı konuşmasından satır başları:

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

- Türkiye her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da çok önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Dünyadaki gelişmiş ekonomiler ciddi sıkıntılarla uğraşırken Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor.

- Bu noktaya kolay gelmedik. 2002 yılında Türkiye'yi büyük bir borç yükü altında emanet aldık. 2002'de kamunun her 100 lirasının 61,5 lirası borçtu, 2012 sonunda 22 lirası borç.

- Sadece borç oranlarını düşürmekle kalmadık. Şu anda ortalama vade süresi 69 aya kadar yükselmiş durumda. Türkiye 2002 yılında devlet olarak borçlanma faizi yüzde 63 iken şimdi 2012 sonu itibariyle yüzde 6 buçuğa çektik.

SORUMLULAR: DSP, MHP, ANAP...

- 2001 yılındaki bankacılık krizinin Türkiye'ye maliyeti 111 milyar liraydı, 111 katrilyon... Bizden önceki hükümetler tarafından bize yüklenen bu ağır yükü de ödedik. Kimdi bunun sorumluları? DSP, MHP, ANAP.

- Ziraat ve Halkbank şimdi karda. 2002 yılından bu yana 16 milyar lira temettü geliri elde ettik. Devran bu şekilde değişti. Biz devletin vatandaşa olan borçlarını öderken, vatandaş da devlete borçlarını ödemeye başladı.

- Çiftçi Ziraat Bankası'ndan yüzde 59 ile borç alıyordu, şimdi yüzde 0 ile 7 arasında borç alabiliyor.

IMF'YE BORCUMUZ 400 MİLYON DOLAR

- Türkiye borç noktasında en büyük ödemeyi IMF'ye yaptı. 2002 yılında bizler MHP, DSP, ANAP iktidarından görevi devraldığımızda IMF'ye borcumuz 23 buçuk milyar dolardı. Şimdi IMF'ye borcumuzu 400 milyon dolara kadar düşürdük.

- Milliyetçiyiz diyen o zevata deyin ki milliyetçilik vatanı sevmektir, milliyetçilik bu kasayı doldurmaktır. Onlar boşalttı, biz doldurduk. Biz 10 yılda 23 milyar dolardan fazla ödeme yaptık. 3 ay sonra 14 Mayıs'ta IMF'ye borcumuzu da tamamen ödeyeceğiz.

- IMF ile bir de alacak ilişkisi kurabiliriz. IMF bir 5 milyar dolar bizden borç talep etti. Teknik görüşmeler devam ediyor. Bütün bu borçları öderken Türkiye'ye çok büyük yatırımlar kazandık. Kasamızı rekor seviyelerde doldurduk.

BAHÇELİ'YE YANIT

- Sayın Bahçeli, kafatası milliyetçiliği ile milliyetçilik olmaz. Sen de öyle yapıyorsun BDP de öyle yapıyor. Bizim anlayışımız etnik milliyetçilik değildir. Bizim anlayışımız bu ülkenin hizmetkarı olmaktır. Bugün böyle konuşabiliyorsak bunun tek nedeni ekonomik olarak güç ve demokrasi de yakaladığımız güç. Biz göreve geldiğimizde verginin yüzde 85'ini faize ödüyorlardı. Biz şimdi yüzde 16'sını faize ödüyoruz. Diğeri yatırımlara.

- 10 yıl önce bu ülkenin vatandaşı yurt dışına çıkarken bol sıfırlı parasını hiç görünmeyecek yerlere saklıyordu. Bizim vatandaşımız mahcup oluyordu. Ama şu anda parasıyla da pasaportuyla da ay yıldızlı bayrağıyla da gurur duyan bir Türkiye var.

VATANDAŞ MUHALEFETTEN MAHCUP OLUYOR

- 76 milyon içinde Türkiye'nin yaşadığı bu değişimi görmeyen bir grup var. CHP MHP BDP genel başkanları gibi... Vatandaş önceden bol sıfırlı parasından mahcup oluyordu şimdi ana muhalefetten dolayı mahcup oluyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEK YAPTIĞI AĞLAMAK

- Portekiz ve İngiltere'de kendi ülkesini karaladı. Keşke ana muhalefetin küresel değil bölgesel bir vizyonu olabilseydi. Ama böyle bir ana muhalefet de yok. CHP'nin genel başkanının yurt dışında tek yaptığı kendi ülkesinden şikayet etmek ve başka ülkelerde ağlamaktan ibaret.

- CHP Genel Başkanı gazeteci adı altındaki polis katillerini tutuklular diye yurt dışında şikayet ederken biz de onun yanlışını söylemeye devam edeceğiz. İngiltere'de sözde gazetecilerle ilgili utanmadan ülkesini şikayet etti. İngiltere'de gazeteciler tutuklandı. Siz İngiltere muhalefetini sağda solda ağladığını duydunuz mu? CHP Genel Başkanı'nın yaptığı sorumsuzluktur.

- Irkçılık kafatasçılık yapan bu partinin içinde bu hal nedir. Başörtüsü düşmanları hep bu partinin içinde toplanmışlar. Darbe tertipçileri bu partide toplanmışlar.

- Tekrar dua ediyorum, Allah CHP seçmenine metanet versin.

ETNİK MİLLİYETÇİLİK YAPAN GENEL BAŞKANLARI DUYSUN...

- Hafta sonu Mardinli kardeşlerimizle hasret giderdik. 29 eserin açılışını gerçekleştirdik. Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde de 10 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Midyat'ta bir konuşma yaptım şimdi yine tekrar ediyorum. Etnik milliyetçilik yapan genel başkanlara ithaf ediyorum; Biz yola çıkarken dedik ki bizim 3 kırmızı çizgimiz var, etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe, dinsel milliyetçiliğe karşıyız dedik. Biz Kürt milliyetçiliğini de Laz milliyetçiliğini de Türk milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz. Böyle kavme dayalı bir milliyetçilik yoktur bu şeytandandır.

ZATEN SEN BEĞENME DİYE YAPTIM

- Bahçeli bu konuşmayı beğenmemiş, sen beğenme diye bu konuşmayı yaptım. Milletim beğendiği için biz 10 yıldır iktidardayız. Sen nerelerde geziyorsun? Biz milletimizin hepsini kucaklıyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz.

ÖCALAN'I KENYA'DAN SİZE KİMİN TESLİM ETTİĞİ BELLİ

- Midyat'ta bu konuşmayı yaptığımızda büyük bir coşkuyla karşılandık. Kızıltepe'de de 20 bine yakın insanımız vardı. Bu çözüm sürecini halkımın nasıl benimsediğini de gösteriyor. Artık biz bıktık bu işlerden diyorlar. Bu işi çözelim, bu ayrımcılık sona ersin diyorlar. Bizi çözüm süreci içinde Bahçeli utanmadan İmralı ile işbirliği tutan bir parti olarak göstermenin gayretinde. Onu sana sormalı. Kenya'dan getirip onu size kimin teslim ettiği belli. Biz müzakereyi parlamento çatısı altında olanlarla yaparız, mücadeleyi de terör örgütüyle yaparız. Silahlar gömülecek fikirler konuşacak. Başka ülkeye mi giderler ne yaparlarsa biz her türlü güvenceyi veririz.

- Biz Güneydoğu'daki huzursuzluğu gidermek istiyoruz. Bölgesel milliyetçiliğe hayır diyoruz. Batı hangi hizmetleri aldıysa, Doğu da aynı hizmetleri alacak. Biz 10 senede Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığımız yatırımlara bakınca rakamlar ortadadır.

ORTAK MESAJ AYNI

- Gittiğimiz her şehirde o şehrin önde gelenleriyle istişare toplantıları yapıyoruz. Şanlıurfa, Gaziantep, Kayseri ve bu hafta sonu da Mardin'de yaptık. Kayseri bir Orta Anadolu şehri. Terörle mücadelede çok sayıda şehit vermiş bir şehrimiz. Mardin genel olarak terörün etkisinden uzak olsa da birkaç ilçesinde terör eylemlerinin yaşadığı bir şehir. Kayseri'de bize verilen mesaj neyse Mardin'de de aynıydı. Kayseri'de bizden akan kanı durdurmamız istendi. Mardin'de de tüm acıları dindirmemizi istediler.

- Tıpkı anneler gibi bu ülkenin tüm çocukları da akan kanın durmasını aydınlık bir geleceğin inşa edilmesini istiyorlar. Eğer söz konusu olan vatansa, bayraksa, bağımsızlıksa 76 milyonun tamamı şehadete yürür. Biz tarih sahnesinde yerimizi aldığımız andan itibaren bağımsızlığımıza düşkün olduk. Terörle mücadeleden geri adım atmayız. Silahlı bir terör örgütü olmaktan çıkmadıkları sürece güvenlik güçlerimiz onların üzerine gider.

MHP BOŞ KONUŞUYOR

- MHP Genel Başkanı her gün zehir zemberek açıklamalar yaparak kontrollerini kaybetmiş şekilde ortalığa şüphe saçmak istiyorlar. MHP boş konuşmalar yaparak kan akıtmayı teşvikten başka şey yapmıyorlar.

SİNOP'TAKİ OLAYLARI CHP VE MHP ÇIKARTTI

- Dün BDP milletvekilleri Çorum'dan Sinop'a geçtiler ve ne yazık ki CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Şimdi de iyi niyet mesajlarıyla şöyle böyle yapmayın diyorlar. Beğen ya da beğenme gelenler seçilmiş milletvekilleridir. Yapacakları toplantıyı izlemek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın. Bunların ruhunda saygı yoktur. MHP budur, kafa yapısı budur. Siz huzur değil huzursuzluk getiriyorsun. Ne Hakkari'ye gidebilirsin ne Van'a. Sivas'ın ötesine geç görelim. Irkçılık, kabilecilik yaptınız. Bu ülkede sıkıntının hep kaynağı oldunuz. AK Parti'nin farkı budur. MHP budur ırkçılığın diliyle konuşur. CHP'nin ne konuştuğu belli değil. Ama AK Parti öfkenin değil gönül diliyle konuşur.

- Kalpleri kilitli olanlara diyorum ki, biz terörle masaya oturmayız. Devletin kurumlarının İmralı'daki terörist başlı ile konuşması müzakere değildir. Bu çözüm sürecinde bir imkanın değerlendirilmesidir. Bunu kim masaya oturmak olarak sunuyor? Bu nasıl bir kan sevdasıdır, nasıl bir vicdansızlıktır? Bizim teröre taviz verdiğimizi iddia edenler, Hangi tavizi verdiğimizi açıklamayan müfteridir, namerttir.

BAHÇELİ'Yİ CİDDİYE ALMIYORUM

- MHP Genel Başkanı'nı ciddiye almıyorum. Ama teröristle masaya oturduğumuzu iddia eden CHP genel Başkanı'ndan önce teröriste taziyeye giden milletvekiline söz söylemesini istiyorum.

TERÖRLE MÜZAKERE YAPMAYIZ

- Biz teröristle müzakere yapmayız. Ama kanı durdurmak için yasal meşru milletin değerleriyle örtüşen her adımı atarız. Son derece hassas, istismara açık bir süreçten geçiyoruz. Özellikle siyasetçi ve medyadan duyarlı olmalarını rica ediyorum.

- Ak ile karanın açığa çıktığı bir süreçten geçiyoruz. Kafalarında faşizm olanlar bu süreçte ortaya çıkmaya başladı. Siyasetleri ırkçılık üzerine kuran partiler istismara başladı. Biz bu toprakların hiçbir değerini çiğnetmeyiz. Şehitlerimize mahcup olacak hiçbir girişim içinde olmayız. Biz bu yolda aziz milletimizle yürüyoruz.