Türkiye’nin bu sene ödeyeceği borç, dolar kurunu yukarıya doğru zorluyor. Bedelli askerlikten toplanacak para ile dolar kurunun yerinde sayması sağlanabilir diye bir düşünce var.


Öte yandan, herkesin malumu olduğu üzere, şu anda Mehmetçik Afrin’de… seçim öncesi “bedelli askerlik” çıkmamasının nedeni, öncelikle askerlerimizin moralini bozmamak ama öte yandan da Milliyetçi ve Muhafazakar oyları rahatsız etmemek.

Nitekim Cumhurbaşkanı soru kendisine sorulduğunda “seçimden sonra bakacağız” demişti. Seçimden sonra Türk askerinin morali daha mı az bozulup, milliyetçi hassasiyet daha mı az rencide olacaktı? Muhtemelen aynı hassasiyet devam edecekti.

Öyleyse en önemli etken, Milliyetçi kesimden oy kaybı yaşamamak olabilir.

Fakat başta da değinildiği gibi, bu sefer kur artışı seçim kaybetmeye neden olabilir. Kur artışını engellemenin bir yolu da devletin kasasına para girmesi ve bu parayla borçların ödenmesidir.

İki ucunda iki farklı riskin olduğu bir süreçte, Başbakan Binali Yıldırım kendisine “bedelli askerlik” sorusu sorulunca ilginç bir cevap verdi.

-Yoklama kaçağı:  570 bin 422 kişi

- Bakaya: 56 bin 947 kişi

- Firar: 5 bin 772 kişi

- Erteleme: 2 milyon 930 bin 279 kişi

- Öğrenci:  1 milyon 885 bin 438 kişi

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Toplam acilen askere alınması gereken : 5,5 milyon kişi

Buraya kadar bir şey yok. Ancak Başbakanın şu rakamı vermesi de tabloya nasıl bakılacağının işareti gibi…

TSK'nın yıllık asker ihtiyacı ise 390 bin.

Bu sözlerden sonra “bedelli askerliğin” seçimden önce bile gündeme gelebileceği sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

(Alıntı)

Editör: TE Bilisim