Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi Göksu Sürücü Kursun’dan örnek dayanışma gecesi
Osmaniye'de dün 13:00 sularında serinlemek için Karaçay regülatör havuzuna giren Yakup Can'ın(14) cansız bedeni bugün bulundu.

Rızaiye Mahallesi 1028 sokakta oturan Yakup Can ve 3 arkadaşı ailelerinden habersiz serinlemek için Karaçay regülatör havuzunda suya girmeye başladı. Regülatör havuz kapağının yakınına atlayan Yakup Can atladıktan sonra bir türlü su yüzüne çıkamadı. Korkan diğer 3 arkadaşı olay yerinden korkarak kaçmaya başladı. Yoldan geçen bir vatandaşın 'neden kaçıyorsunuz' diye sorması üzerine 'arkadaşımız suya atladı bir daha çıkmadı' demeleri üzerine vatandaşın olayı polise haber verdi. Olay yerine gelen polis 3 saat regülatör havuzundan başlayarak şehir merkezine kadar olan kanalları aradı. Yapılan tüm aramalarda Yakup Can'a ulaşılamadı.

Yakup Can'ın ailesi akşam saat 21.00 de çocuklarının eve gelmediği için polis merkezine haber verdi. Sabah tekrar arama çalışması başlatan polis Yakup Can'ın cansız bedenine Karaçay suyunun şehir merkezine dağıtıldığı 12 metrelik menfezde buldu. İtfaiyenin 25 saatlik çalışması sonucunda Can'ın bedeni çıkartıldı.

Yakup Can'ın cansız bedeni olay yerine gelen Cumhuriyet savcısının incelemesin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yakup Can'dan geriye dün saat 10.06 da sosyal paylaşım sitesinden "Kırılacağını bilmeden kurduğum hayallerin mahkümu oldum" mesajı ve serinlemek için suya girerken çıkartıp taşın üzerine koyduğu pantolon, tişört ve birde terlik kaldı.

Editör: TE Bilisim