Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Çocuk ve gençlerde finansal okuryazarlığı artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI), her sene Mart ayının ikinci haftasında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri tertip ediyor. Bu çerçevede Türkiye'de de Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) çatısı altında, sivil toplum inisiyatifi ile kamu ve özel sektör kurumlarının birlikte yürütecekleri eğitimlere yer veriliyor. Bir yandan tasarruf bilinci ile ilgili projeler, bir yandan kurumsal ve bireysel üyelerinin dahil olacağı etkinlikler yapılıyor.

Bu sene Türkiye'deki etkinlikler, Borsa İstanbul’da (BİST) 9-25 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin katılımıyla yapılan gong töreni ile başladı. Dernek olarak, finansal okuryazarlığı sürdürülebilir kalkınma ve büyümenin temel parametresi olarak gördüklerini ifade eden FODER Başkanı Özlem Denizmen, şunları aktardı:

"Gençler ve çocuklar bu parametrenin en önemli yapıtaşları. Küçük yaşta oluşacak tasarruf bilinci, hem gençlerimizin hem de ülkemizin geleceği için atılmış verimli bir tohum. FODER üyeleri, bu sorumluluğun son derece farkında. Akıllı tasarruf etmeyi bilen yeni nesiller, akıllı ekonominin olmazsa olmaz koşulu. Tüm FODER bileşenleri olarak bizler, gençlerimize ve çocuklarımıza bu bilinci kazandırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Türkiye’nin ekonomik geleceğini genç nesillerin finansal okuryazarlığı belirleyecek.”
Cihan

Editör: TE Bilisim