YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Adana Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 35 öğrenci ve 2 öğretim elemanı, peyzaj konusunda Kozan’la ilgili proje hazırlayıp belediyeye sunacak.

Proje için ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezen öğrencilere Yrd. Doç. Dr. Berrin Sirel ve Araştırma Görevlisi Halil Doymuş da eşlik etti. Yrd. Doç. Dr. Berrin Sirel; “Öğrencilerle birlikte ilçenin tarihi ve kültürel alanlarında incelemelerde bulunduk. Bu alanlara ilgili proje hazırlayarak belediyeye sunacağız.” dedi.

Bu projelerin içerisinde Kozan Kalesi, Aşağı ve Yukarı Çarşı, Millet Bahçesi ve Saimbeyli Caddesi’nin otogara kadar olan bölümünün yayalaştırılmasının bulunacağını dile getiren Sirel, Atatürk Parkı’nın devamında bulunan dere kenarlarında da çevre düzenlemesinin yer alacağını aktardı. Çalışma yapacakları alanları incelediklerini belirten Sirel, “Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bu projelerden en uygun olanını Kozan Belediyesi’ne sunacağız. ÇÜ ve Kozan Belediyesi olarak birlikte gerçekleştireceğimiz bu çalışmanın ilçeye olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim