Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Her yıl ÖSYM tarafından Temmuz ayında yapılan dikey geçiş sınavı, iki yıllık yüksek okul ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçmesine imkan tanıyan bir sınavdır. Dikey geçiş sınavına başvuracak adaylarda bazı şartlar aranır. Bu şartlara uyan adaylar dgs sınavına girmek için başvuru yapabilirler. DGS sınavına dört yıl ve daha fazla olan programlardan ön lisans diploması alan, alacak olan kişiler Açık öğretim dahil olmak üzere DGS’ye başvurma imkanları yoktur.

DGS sınavına kimler girebilir?

·        Dikey geçiş sınavına, yüksekokul programını o yıl bitirecek öğrenciler

·        Son sınıfta olup staj dışı mezuniyet şartlarını yerine getirenler girebilir. Ayrıca DGS sınavına girmek için staj şartı aranmaz.

·        DGS’yi kazanarak 4 yıllık lisans programın kayıt yaptırabilmek için adayın staj yapmış olması gerekir.

Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar, kendi alanlarındaki olan açık öğretim lisans programını devam ettirmek isteyenler, DGS sınavına girmeyebilirler. Bu kişiler kendi alanlarındaki açık öğretim lisans programlarına doğrudan geçiş hakkına sahip olurlar. Bu kişiler başvurularını yükseköğretim kurumuna yapmalıdır.

Kaynak: http://www.dgspuanhesaplama.com/

Editör: TE Bilisim