Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Rekabet Kurumu yetkilileri, Yıldız Holding’in maya üretim iştiraki Dosu Maya’nın Lesaffre tarafından satın almasına onay verdi.


Dosu Maya, Lüleburgaz’da yaş maya üretiyor, Avrupa’ya ve bölge ülkelere kuru maya ihraç ediyor. Şirket, bünyesinde 200’ü aşkın eleman istihdam ediyor.

Bu satın almanın ardından Dosu Maya müşterileri İstanbul’da bulunan Baking Center™ tarafından verilecek olan teknik yardımdan yararlanacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Lesaffre Üst Yöneticisi (CEO) Antoine Baule, “Biz, Türkiye’de ve bu satın alma sayesinde Türkiye’den daha da artarak ihracat yapacağımız tüm ülkelerde fırıncılık endüstrisi için önemli bir ortak olmak için kararlıyız. Dileğimiz müşterilerimizle yakın irtibatlar kurmak, onlarla uzmanlığımızı paylaşmaktır.” dedi.

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı (CFO) ve Gıda Dışı İşler Başkanı. Cem Karakaş da “Dosu yerel ve ihracat ağılarında müşterileri tarafından beğeniliyor. Biz Lesaffre’nin Dosu Maya’yı kendi uzmanlık ve Ar-Ge faaliyetleri ile bir sonraki aşamaya taşıyacağından eminiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim