Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir
Muş İl Özel İdaresi ekipleri, hafta sonu etkisini gösteren kar yağışından dolayı kapalı olan 130 köy yolundan 105’i ulaşıma açtı. Ulaşıma kapalı olan 25 köy ise çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, hafta sonu etkisini gösteren kar yağışından dolayı kapalı olan 130 köy yolu için harekete geçti. Karla mücadele ekiplerinin gece gündüz demeden çalıştığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 105 köy yolunun ulaşıma açıldığını sadece 25 köy kaldığını söyledi.

Kar yağışının belli aralıklarla devam ettiğini ve yüksek kesimlerde kar kalınlığının giderek arttığının altını çizen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür, ekiplerin iki vardiya halinde çalıştıklarını, ancak tipi ve fırtına dolayısıyla yolu ulaşıma açılan köylerden 25’nin tekrar ulaşıma kapandığını ifade etti.
"EKİPLERİMİZE GÜVENİYOR"

İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi personelinin tecrübesinden faydalandıklarını kaydeden Yentür, "Karla mücadele ekibi personelimiz yılardır karla mücadelede hizmet veriyor. Bu personellerimizin tecrübeleri ve vardiyalı hizmetleri ile hiçbir sıkıntı söz konusu olmadan köylerimizin yollarını açıyoruz. Ancak yüksek kesimlerde fırtına ve tipi açılan yoları tekrar kapatıyor. Kar yağışı devam ediyor ve daha fazla köy yolunun kapanacağını tahmin ediyoruz. Bunun için bazı ekiplerimizi acil durumlar için hazırda bekletiyoruz. Diğer ekiplerimiz ise çalışmalarına devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Karayolları güzergahında bulunan Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Diyarbakır karayollarında ise herhangi bir sıkıntı olmadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim