Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
İtalya Grand Prix Açık Atletizm Şampiyonasına katılan Türkiye Görme Engelli Atletizm Milli Takımı, Dünya Şampiyonası katılmaya hak kazandı.

09-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında 27 Ülkenin katılımıyla İtalya'nın Grosseto şehrinde düzenlenen İtalya Grand Prix Açık Atletizm Şampiyonasına katılan Türkiye Görme Engelli Atletizm Milli Takımı, 4 sporcu Dünya Şampiyonası A Barajını, 7 sporcu ise Dünya Şampiyonası B barajını aşarak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Şampiyona sonucunda Türkiye Görme Engelliler Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, şampiyona ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 2016 Rio Paralimpik Oyunlarına rekor katılım hedeflerine her geçen gün biraz daha yaklaştıklarını belirten Abdullah Çetin, şu ifadelerini kullandı:

"Almanya ‘da yapılan Uluslararası Judo Turnuvasında 7 madalya kazanan Judo Milli Takımımızdan sonra Atletizm Milli Takımımızın İtalya’da düzenlenen ve Dünya Şampiyonasına kota müsabakası özelliği taşıyan İtalya Grand Prix Açık Atletizm Şampiyonasın’da toplamda 11 Sporcumuz A ve B Barajını geçme başarısını göstermiştir. Sporcularımızın aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda da göstereceğinden şüphemiz yok. Toplamda 17 madalya’yı ülkemize kazandıran Atletizm Milli Takımımızda bulunan sporcu ve teknik ekibimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum."

Editör: TE Bilisim