İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
‘Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel’ sloganıyla Bursa’da bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanan Nilüfer Belediyesi, Balat Ormanı’nda uluslararası standartlarda müzik festivali düzenliyor.

5-6 Eylül tarihlerindeki festivale katılanlar kamp kurup müziğin başarılı isimlerini dinleyerek bol eğlenceli, bol geyikli anlara imza atacak.

Binlerce kişinin katılacağı festivalde yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı konser verecek. Katılımcıları bol eğlenceli, bol geyikli anlar vaad eden Nilüfer Müzik Festivali’nin tanıtımı Balat Ormanı’nda düzenlenen basın toplantısında yapıldı.
Geniş katılımla gerçekleşen basın toplantısında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festival hakkında bilgi vermeden önce Türkiye’yi acıya boğan terör olaylarını kınadı.

BOL MÜZİK, BOL EĞLENCE

Başkan Mustafa Bozbey, Balat Ormanı’nda düzenlenecek Nilüfer Müzik Festivali’nin katılımcıları, hayatın tek düzeliğinden çekip müzikle eğlencenin doruğuna çıkaracağını söyledi. Başkan Bozbey, “Katılımcılar alternatif müziklerle farklılıklar yaşayacak, yeni arkadaşlıklar edinecek, sosyalleşecek, kaliteli müziğin ritmiyle kendinden geçerken kendini bulacak, kendini genç hissedecek.” diye konuştu.

Başkan Bozbey, ayrıca dünyanın gittikçe kirlendiği bir zamanda düzenledikleri müzik festivaline anlamlı bir misyon yüklediklerini belirterek, “Türkiye’de pek çok ilke imza atacak olan festivalin ilklerinden birisi, gelirinin tamamının Ekolojik Yaşam Derneği’nin (EKODER) Tohum Kütüphanesi Projesi’ne aktarılacak olması. Dünyaya dair kaygılarımızı bizlerle paylaştığını düşündüğümüz katılımcılar, festivalimize www.nilufermuzikfestivali.com internet sitesi üzerinden yapacakları bağışla katılabilecek.” dedi.

GEYİK NEYİ TEMSİL EDİYOR?

Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Müzik Festivali’nin maskotu olan geyiğin neyi kastettiğini ise merak edenler için de şöyle açıkladı: “Kasvetli gözlüklerimizi çıkarıp dünyanın kirine, savaşa biraz daha sakin kafayla adeta uzaktan bakar gibi bakmak. Olumlu hislerimizi ve iyi niyetlerimizi büyük bir enerji halinde gökyüzüne dağıtmak istiyoruz. Geyik doğanın saflığını, temizliğini, üretkenliğini ve masumiyetini temsil ediyor. Biz de bu maskota, dünyamıza işte buradan bakmanın da mümkün olabileceği misyonunu yüklüyoruz. Ama geyiğe asıl anlamını katılımcılar yükleyecek. Onlar görmek istedikleri, tanımladıkları geyiğe yükledikleri tüm anlamları festival alanında paylaşacak.”

Müzik Festivali’nin ilk bağışını da yapan Başkan Bozbey, temsili biletini de Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’tan aldı. Nilüfer Müzik Festivali’nde yerli ve yabancı bir çok sanatçı sahne alacak. Aralarında MFÖ, Şebnem Ferah, Riff Cohen, Dubioza Kollektiv, Oi Va Voi, Aydilge, Yasemin Mori gibi isimlerin de arasında yer aldığı sanatçılar festivalde buluşacak. Bu yıl ilki düzenlenecek Nilüfer Müzik Festivali’ne 60 bin kişinin katılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim