Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
 Bu akşam Şişli'de Kafes filminin galasına katıldık. Film kamuoyunda ciddi bir ilgi uyandırdı. Filmi seyretmeye gelenler özellikle o yılları yaşayan yaş kuşağı için tarihe o günlere yolculuk sahnelerini andırıyordu.

Filmin konusu zaten o dönemi gündeme getirecek yeniden o günleri yaşatacak gerçeklerin gizli kapaklı kalan kısmını geçte olsa ortaya koyacaktı. Film doğmak zorunda olan bir güneş gibi gerçekleri çağrıştırıyordu. Filmden önce salonlar seçkin ve çokta kalabalık salon kapasitesini aşarak bir takım izleyicileri dışarıda bıraktı. Burada isimlerini sayamayacağımız bir çok camia mensubu gözlere takılıyordu.

Ülkücüler hakkında kamuoyunda oluşturulan ısmarlama algı zaten millet vicdanında hiç bir zaman karşılık bulmamıştır.Çünkü Ülkücülere samimi bakanlar hep kendilerini aynada görmüşlerdir. Bu milletin kaderi aslında Ülkücülerin kaderidir.O dönemde ajanların cirit atıp ülkeyi kardeş kavgasına kaosa sürüklemek istemelerinin önündeki en büyük engel Ülkücüler olmasına rağmen bu kavganın tarafı hep Ülkücüler diye takdim edilerek Ülke üzerindeki emperyalist operasyon göz ardı edilmiştir.

O dönemi bilen ve olayları yakından yaşayan birisi olarak filmi yapanları emeği geçenleri gerçekten kutlarım. Olaylar gerçek yaşananları kısmen gündeme getiren aynı zamanda Türk milletinin lokomotif gücü Ülkücüleri toplumun tanımasına imkan sağlayan muhteşem bir çalışma olmuştur.Bu film ailece seyredilmeli,seyretmek için mutlak gayret gösterilmesi gerekir ve buradan bu güne çok önemli mesaj çıkarılmalıdır.Bu topraklar böyle sayısız öykülere beşiklik eden ilahi cezanın helak olan kavimlerinde yaşadığı yerlerdir.

Yakın tarihimizin gizemli saklı kalmış tarihin yapraklarını aralamak huzurlu mutlu yaşama gelecek öngörüsü için şarttır.Filmden bahsetmek ve detaya girmeden şunu özetle söylemek gerekirse bu film ilkeliliği milli duruşu vefayı aşkı sadakatı yiğitliği en güzel örnekleri ile ortaya koyan efsane kahramanların anlaşılmasını sağlamaya katkı yapmıştır.Küresel emperyalist çetelerin bugün oynadıkları oyunun dünkü versiyonundan kesitler izledik.Ülkücülerin haklılığı tescil edildi bugün içinde yine yarın mutlaka haklı çıkacağız.Çünkü Ülkücüler bu millete asla yalan söylemeyen binlerce yıllık Türk milletinin özünü yansıtır.

Bu film Ülkücü kutlu mübarek hareketin kurumsal kimliğini de ortaya koymuştur.Ülkücüler dün vardı kıyamete kadar Türk milleti ile birlikte var olacaktır.Ülkücüler dost bakış ve gözlerde sevda çeken gönüllerde ve yanan yüreklerde sonsuza kadar olmaya devam edecektir.







Kafes filminin gösterimde olucağı İl ve Salonlar :








Editör: TE Bilisim