Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
     Emre Belözoğlu yabancı sınırlaması, takımın genç oyuncularını ve Salzburg maçını değerlendirdi.

      Fenerbahçe 'nin tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu yabancı sınırlamanına tepki gösterilmesinin en büyük etkeninin yerli oyunculara olan güvensizlik olduğunu belirtti. 

      FB Gazetesine açıklamalarda bulunan Emre, TFF'nin yeni 6+0+4 sınırlamasını Türk oyuncuların iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtirken, "İşin gerçeği Türkiye'de birçok takmın yöneticisi Türk oyuncularına çok fazla güvenmiyorlarmış ki, bu sisteme bu kadar tepki gösterdiler. Bu durumun diğer yüzüne de bakacak olursa, Türk futbolcuların da şapkalarını önüne koyup neden yabancı oyuncuların tercih edildiğini düşünmeleri lazım." ifadelerini ekledi. 

     Avrupa'daki futbol ile Türk futbolunu değerlendiren Emre, "Avrupa'da Türkiye Ligi'ne göre çok daha zorlu bir futbol anlayışı var. Oynadığım diğer liglerde çok daha kaliteli yabancı oyuncular var. Türkiye'de ise zamanla daha da gelişen, zorlaşan, dünya standartlarını yakalamaya çalışan bir lig var. Takımlar artık daha ciddi transferler yapıyor." şeklinde konuştu. 

    Fenerbahçe'de kariyerini bitirmek istediğini ve 'Fenerbahçeli Emre' olarak anılmak istediğini söyleyen 32 yaşındaki oyuncu kamp sürecinden de, "Topuk Yaylası imkanları dünyanın hiçbir kulübün tesislerinde yok. Takım olarak ağır bir tempoya girdik ve bunun faydalarını sezon boyunca göreceğiz." sözleri ile bahsetti. 

"Takımın Geleceği Emin Ellerde"

     Emre takımın genç oyuncularını da, "Salih bizim genç yaşta transfer ettiğimiz ve geçtiğimiz yıl bir genç oyuncuya göre beklenenin üstünde bir perfomans ortaya koydu. Ona takım olarak çok güveniyoruz. Alper'de benim son dönemde Türkiye Ligi'nde en çok etkilendiğim oyuncu. Taraftarların içi rahat oldun bu takımın geleceği emin ellerde." ifadeleri ile değerlendirdi. 

    32 yaşındaki oyuncu, CAS'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili olarak da, "Bu karar bizi çok mutlu etti, yeni ümitlere vesile oldu. Şampiyonlar Ligi'ne katılıp geçen sene Avrupa Ligi'ndeki başarımızı tekrarlamak istiyoruz. Bunun için güzel bir şans yakaladık." şeklinde konuştu. 

     Son olarak da Salzburg maçını değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Çok iyi bir takım ile eşleştik. Her sezon öncesindeki eleme maçları çok sıkıntılı olur. Onların ligi daha önce başladığı için fizik olarak daha hazır durumda olacaklar. Ama ne olursa olsun bu tutun favorisi Fenerbahçe'dir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim