24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı, 2012 yılı vergilendirme dönemine ait gelir vergisi ve listesini açıkladı. Listede Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren, 1 milyon 573 bin 609 lira tahakkuk eden vergi ile listenin en başında yer aldı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ise listede ikinci oldu. Listenin ilk 10 sıralamasında Boydak ailesinden de 6 isim bulunuyor.

Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kayseri ile 2012 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi (gayrimenkul sermaye iradı dahil) beyanlarına ilişkin olarak Mart 2013 ayında 45 bin 524 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi verildiği bildirildi.

Verilen yıllık gelir vergisi beyannameleri ile 434 milyon 108 bin 532 lira matrah beyan edildiği ve bu tutar üzerinden 106 milyon 663 bin 427 TL gelir vergisi tahakkuk ettirildiği açıklandı. Kayseri de 2012 yılı vergilendirme dönemi için yıllık gelir vergisi beyannamesi ile bir önceki döneme göre beyan edilen matrah toplamında yüzde 10 oranında, tahakkuk eden gelir vergisi toplamında ise yüzde10.4 oranında artış meydana geldiği belirtildi.

Gelir vergisinde rekortmenlerde liste olarak açıklandı. Liste de Ziya Eren birinci Mustafa Boydak ikinci oldu. Sıralamanın devamı ise şöyle, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Memduh Boydak üçüncü, Bekir Boydak ise dördüncü sırada yer aldı.

Hacı Murat Demirdöven, Yusuf Boydak, Hacı Boydak, Şükrü Boydak, Ömer Başyazıcıoğlu, Nazmi İmamoğlu’da ilk 10 arasında yer alan isimler oldu.

Editör: TE Bilisim