BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Erzurum'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından gerçekleştirilen 8 proje için 48 başvuru yapıldığı açıklandı.

TKDK, ürettiği projelerle bölgede girişimcilere örnek oluyor. TKDK Erzurum İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, 48 proje içerisinde tamamlananlara toplamda 12 milyon 675 bin TL hibenin kurum tarafından ödeneceğini söyledi. Aydın, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz Ekim 2011 tarihinde kuruldu. Kurulduğu tarihten bugüne kadar 8 proje çağrısı yapıldı. 8 proje çağrısı için 48 proje için müracaatta bulunuldu. 3 projemiz tamamlandı. Bu üç proje için 1 milyon 668 bin TL hibe ödemesi yapıldı. Yapılan bu üç projemiz koyunculuk, mandıra ve arıcılık projelerinden oluşuyor. 48 projenin 14’ünün sözleşmeleri yapıldı. 22 projenin ise inşaatı devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında toplam 12 milyon 675 bin TL hibeleri kurum tarafından ödenecek.” dedi.

"Varlık sebebimiz AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamaktır" diyen Aydın şunları kaydetti: “Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulmuş olup, tarım sektörünün genelinde olduğu gibi kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir. Bu uyum çalışmalarının amacı, ülkemizin insan kaynakları potansiyelinin nicel ve nitel özelliklerini de dikkate alarak halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, mevcut doğal ve finans kaynakları ile yapay olarak elde edilebilecek tüm imkânların en akılcı bir şekilde kullanılmasıdır.”

Editör: TE Bilisim