Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?

Patenti Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) olan yeni bir ye Eskişehir öncülük edecek. TSE, ilk kez patenti kendisinde olan ve müşteri algısını esas alarak değerlendirme yapan iki yeni ye başlıyor. İlk kez Türkiye tarafından ortaya konulan 'Müşteri Dostu Kuruluş (MDK)' ile 'Müşteri Dostu Marka (MDM)' şeması, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) tarafından tüm AB ülkelerini kapsayacak. Belgelendirme modelleriyle, firmaların müşteri algısını yüksek tutması hedeflenirken, maliyetleri ise ilk kez Türkiye'de kalacak.TSE Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan yeni yöntemiyle, hem projeye öncülük edecek hem sektörlere hem de halka büyük avantajlar sağlayacak.



        TSE Eskişehir Bölge Müdürü İsmail Kaynarca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eskişehir’in fabrikaları, hizmet sektörü ve diğer faaliyet kapsamındaki kuruluşlarının Türkiye’de bilinç düzeyi yüksek bir şehre hitap etmelerinin avantaj sağladığını ve halkın ciddiyetle konuya baktığını belirlediklerini söyledi.

        

        Kaynarca, daha önce bir örneği bulunmayan çalışma ile hizmet sektörüne hitap eden modeli, ürün gerçekleştirme ve hizmetin sunumu arasında bir bağ kurularak; işletmelerin pazarda müşteri algısını yüksek tutması ve sürdürülebilir bir başarı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.



        Konu hakkında bilgi veren uzman Ege İzgi Çakır, firmaların MDK si için hizmet sektöründe faaliyet göstermesi şartının olduğunu bildirdi. Çakır, öncelikli alanların yetkili servisler, LPG dolum istasyonları, oteller, perakende sektöründe Türkiye geneline hizmet sunan büyük işletmelerden oluştuğunu dile getirdi.



        İLK KEZ BELGELENDİRME MALİYETİ TÜRKİYE’DE KALACAK



        Belgelendirme modellerinin önemine değinen Çakır, Türkiye’de diğer ülkelerin ortaya koyduğu modelleri kullanıldığına değindi. Bu durumun sektörünün maliyetinin bir kısmının hep yabancı ülkeler tarafından paylaşılması sonucunu doğurduğunu değinen Çakır, "Bizim ortaya koyduğumuz bu model EOQ aracılığıyla tüm Avrupa’da uygulanacak ve için harcanan paranın ülkede kalmasıyla beraber, Avrupa’da verilen her belgeden Türkiye pay alacak. Ayrıca ürün ve ürünün kullanıma alınması ve işletilmesi sürecinin tümünde müşteri algısının değerlendirildiği ilk modelini ortaya koyduk ve bu model hizmet sektöründe sektörel bazda değerlendirme kriteri eksikliğini giderecek." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim