Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Etraftan kulağımıza gelen vahim gelişmeler, burnumuza gelen kötü kokular ve gözümüze ilişenler hissiyatımızı artırdı.

Esnaf odaları, dernekleri, meslek örgütleri vb sivil toplum kuruluşlarında demokratik zaafiyet yeni bir istismar, beslenme ve nemalanma takımı ortaya çıkarmıştır. Dürüst, namuslu, işinin ehli ve haram-helal ölçüsü olanları istisna edersek, onbinler, yüzbinler hatta milyonlarca üyesi olan bu yapılar, demokratik yetersizlik, sorumsuzluk ya da haklı mazeretler İle ortaya çıkan ilgi noksanlığı ile birilerine bedavadan yaşama suistimal kapılarını aralamıştır.

Haram-helal ölçüsü kaybolmuş ya da yok olmuşlara, bir de Allah korkusu olmayışı da eklenince, babadan-oğula hatta toruna bir STK mirası olarak kalan vurgun, soygun ve yağma düzenine dönmüştür.

Denetim eksikliği, hukuki boşluk ya da yasal yetersizlik gibi ne dersek diyelim; bir kaç değnekçinin tedavüle çıkarılması aba altından sopa İle takviye edilince, yağma Hasan'ın böreği gibi milyonlar; bazen milyarlar, okuma yazması noksan cesur cahil krallar(!) elinde zulum STK kölelik yerel, bazen de genel STK derebeylik düzenine dönüşüyor.

Üyelerin bana dokunmayan bin yaşasın sorumsuzluğu da bunu tetikleyince, bir kaç vicdanı sızlayanın nefesi zorlaması İle nereye kadar?

Yaşadığımız ilçelerde, vergi levhası olmayan ya da matrahsız sadece bu STK geçim kapısını korumak ve rantı ölümsüz kılmak için, ömrünü bu işlere adayan çok insan görürüz. "Kardeşim senin başka bir işin yok mu? Bırak da bu hizmet nöbetini biraz da başkası tutsun" dersen, yer yerinden oynar; o olmazsa dünyanın sonudur; beslediği, koklattığı rant parazitleri ufak nemalanma İle hazır ve nazırdır.  Kongreler göstermelik birer formalite; bazen taşıma adamlar, sahte hazirun, imzalı listeler, sahte kalkan eller, kabul edenler-etmeyenler, ibra edilmeler... gelsin iki üç yıl daha beleş koltuk, statü, bedava bürokrasi, siyasi statü nüfuzları sayınla başlayan taklalari, körler sağırlar bir birini ağırlar...

Evet, bu körler sağırlar biribirini ağırlar nemalazıımcı köle düzeni yıkılmalıdır. Ismarlama naylon STK ve siyasi uzantı ve emsalleri de olan düzen yıkılmalı, imtiyazlı siyasetçi-imtiyazlı STK dönemi bitmeli; demokratik duyarlılık bu toplumsal parazitleri temizlemeli; demokratik hukuk devleti millet ve STK'lar dahil her alanda egemen olmalı; aidatlar, meslek mensubu, ülke, millet ve devlet bekası, Ar-Ge'si için seferber olmalıdır.

Toplumsal kokuşmuşluğun alarm zilleri çalıyor, her taraftan çok kötü kokular alıyoruz... iyi örnekleri kutluyor, tebrik ediyor, ayakta alkışlıyoruz; gönüllü ya da fahri olarak yanlarında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz!

Sabri Şenel







Editör: TE Bilisim