Belediye otobüsünde bıçaklı dehşet Belediye otobüsünde bıçaklı dehşet
Bursa’da, bir tekstil firmasında 29 Aralık 2005’te meydana gelen yangında yanarak hayatını kaybeden 5 kadın işçi, yürüyüşle anıldı.

Kadın işçilerin 8. ölüm yıldönümünde ilk yürüyüş Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası ve Bağımsız Metal İşçileri Sendikası tarafından gerçekleştirildi. Şehreküstü Meydanı’nda toplanan kalabalık, Fevzi Çakmak Caddesi’nden yürüyerek Kent Meydanı’na ulaştı. Grup adına açıklamayı yapan Bağımsız Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ayşegül Bozdağ, “1946’dan 2012 yılı sonuna kadar iş kazası cinayetlerinde ölenlerin sayısı 61 bin 886’ya ulaştı. Son 12 yılda 13 bin 209 işçi her yıl ise ortalama 1100 işçi ölmektedir” dedi.

Kadın işçilerin ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlenen ikinci yürüyüşü ise Bursa Kadın Platformu tarafından Orhan Parkı’ndan başladı. KESK’in de destek verdiği yürüyüş Şehre Küstü Meydanı’nda tamamlandı. Platform adına açıklama yapan Emeğin Partisi Bursa İl Başkanı Filiz Tali, yangında hayatını kaybeden Ayşe Denizdalan (15), Sadife Düdüş (18), Gülden çiçek (21), Necla Özveren (27), ve üç aylık hamile Sevgi Seli’nin (32) işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri olmadan çalıştırılmaları sebebiyle öldüklerini öne sürdü. Yaşananların ortada olduğunu anlatan Tali, “İşçi arkadaşlarımız her gün artık katliam denilebilecek toplu ölümler sonucu aramızdan ayrılmaktadır. Bizler bütün iş kazalarının önlenebileceğini bildiğimiz için yaşananlara iş cinayeti diyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim