Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Türkiye U-20 Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Avustralya maçında çok daha fazla şut atmak, orta yapmak ve pozisyona girmek zorunda olduklarını söyledi.

FIFA U-20 Dünya Kupası C Grubu'ndaki son maçında, yarın Avustralya ile oynayacakları müsabaka öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda futbolculardan Okay Yokuşlu ile basın toplantısı düzenleyen Uçar, grupta El Salvador'un Avustralya’yı yenmesiyle enterasan bir tablonun oluştuğunu belirtti.

Avustralya maçından sonra grubu birinci de sonuncu da bitirme ihtimali olduğuna dikkat çeken genç teknik adam, grup maçlarında sürpriz sonuçlar alındığını kaydetti. Avustralya maçını çok önemsediklerini vurgulayan Uçar, “Avustralya'yı, Kolombiya maçındaki performansıyla dikkate almamız lazım. Oldukça başarılı bir performansları vardı. El Salvador maçından farklı bir oyun anlayışıyla karşımızda olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Trabzonlu futbolseverlerden destek beklediklerini tekrarlayan Uçar, genç talebelerinin desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Milli takımlarda çok iyi organize olmanın birinci yolunun birliktelikten geçtiğini anlatan genç taktisyen, “Bizim böyle şansımız yok. 2 idman yapıp maça çıkıyoruz. Oyuncularla çok fazla birlikte olamıyoruz. Çok iyi organize olabilmek için aynı takımda ısrar etmek lazım ama bizim ülkemizde böyle bir şans yok. En ufak başarısızlıkta ya hoca ya oyuncular değişiyor. Hemen sportif başarı gelsin istiyoruz ama biz gözlemimiz, tespitimiz şudur; bugün karşılaştığımız rakiplerdeki çocuklar 16, 17, 18, 19 yaş takımlarında hep aynı ekipler. İsim olarak kadro olarak 3-5 değişiklikle buradalar. Bizim de bu istikrarı sağlamamız gerek. Bunu sağlayamazsak başarılı olmamız zor.” ifadelerini kullandı.

Uçar, 1-0 mağlup oldukları Kolimbaya maçında kazanmak için yeterli mücadeleyi gösteremediklerine işaret ederek, Avustralya maçında çok daha fazla şut atmak, orta yapmak ve pozisyona girmek zorunda olduklarına dikkat çekti. Uçar, dün ve bugünkü idmanlarında özellikle bu konu üzerinde talebelerini çalıştırdığı bilgisini verdi.

Avustralya karşısında sahaya galibiyet için çıkacaklarını anlatan Uçar, “Futbol, sürprizler oyunu. El Salvador’un Kolombiya maçında beraber alabilir. Bu durumda biz kazanırsak grubu birinci tamamlarız. En kötü ihtimalle 1 puan almamız lazım. Ama sahaya beraberlik için çıkan takımlar genelde başarılı olamazlar. Ben bu maç ve bundan sonra uluslararası arenadaki her maçta beraberlik için sahaya çıkmayacağım. Çünkü biz İtalyanlar gibi iyi defans yapan bir ülke değiliz.” dedi. Milli futbolculardan Okay Yokuşlu da Avustralya maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.




Editör: TE Bilisim