Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran - 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekiminden sonra FIFA heyeti maçların oynanacağı stadyumlarda incelemelerde bulundu. Bu amaçla Gaziantep'e gelen, konaklama ve spor tesislerini inceleyen heyet şehirden memnun kaldı.

Bu kapsamda FIFA yetkilileri ve U20 takım sorumluları Gaziantep’te bulunan spor tesislerinde incelemelerde bulundu. Gaziantep’e gelen 12 kişilik heyet içerisinde FIFA Sorumlusu Pedro Koley, Meksika U20 Milli Takım Sorumlusu Juan Carlos Ortega, Meksika U20 Milli Takım Sorumlusu Kostas Tsanas, Paraguay U20 Milli Takım Sorumlusu Marco Roman ve Türk yetkililer yer aldı.

Heyet ilk olarak Celal Doğan Tesisleri’ndeki alt yapı tesislerini GASKi Spor Tesisleri'ni ve Kamil Ocak Stadyumun'da incelemelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu U20 Gaziantep Sorumlusu Timuçin Kalender, gelen heyetin incelemeler sonucu her şeyi gayet olumlu bulduğu bilgisini verdi. Timuçin Kalender, "Meksika antrenörleri, Paraguay takım antrenörleri, CAF’tan gelecek takım belli olmadığı için onlar eksik. Yunanistan buradaydı." diyerek şunları söyledi:

"Antrenman sahalarını gezdirdik, kalacakları, konaklayacakları Dedeman Oteli’ni inceledik. Hiçbir olumsuzluk yok, her şey çok güzel. Hiçbir sorun yok. Bütün hepsi harika. Tabi ufak tefek şeyler oluyor. Onları bu iki ay zarfında gidereceğiz. Hem yerel yönetimler yardım edecekler, hem federasyonumuz bu konuda çok hassas, çok önemsiyor tabi ki doğal olarak bu turnuvayı. Onlarda giderilmeyecek sorunlar değil. Genel olarak FIFA’nın ve takımların düşünceleri çok olumlu."

Şuan en önemli sorunun Kamil Ocak Stadı'nın etrafında bulunan işyerleri olduğunu belirten Kalender, FIFA’nın bu yerlere izin vermediğini açıkladı. Kurallara uymak zorunda olduklarını hatırlatan Kalender, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sahanın dışının yeniden elden geçirilmesi ve dışarıdaki ticarethanelerin belli bir süre orda olmamaları veya önlerinin kapatılması gerek. FIFA’nın böyle bir uygulaması var maalesef. Her yerde buna çok dikkat ediyorlar. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur."

Editör: TE Bilisim