Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Fransa'da yapılan 8. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda Türk milli sporcular kızlarda ve erkeklerde şampiyon oldu.

Fransa'da yapılan 8. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Yarışmaları'nda Türkiye'nin yanı sıra ev sahibi Fransa ile İtalya, Slovenya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, İngiltere, İrlanda, Bulgaristan, Polonya, İskoçya, Galler yer alırken, Hollanda ve Macaristan da ilk kez mücadele etti.

15 ülkeden 1996 ve 1997 doğumlu 37 kız ve 44 erkeğin yarıştığı yarışmalarda Türk Milli Takımı kızlar ve erkeklerde şampiyon olarak kupayı kaldıran taraf oldu. Kızlarda mücadele eden Türkiye şampiyonu, Balkan üçüncüsü Burcu Subatan, zaman zaman 26 dereceyi bulan sıcaklıkta koşulan 2.55 kilometrelik parkuru ilk sırada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

300 metreden sonra yarışın liderliğini alan milli atlet, ikinci kilometre geçilirken Rusya, Polonya ve Gallerli rakipleri ile verdiği birincilik mücadelesini 13.24'lük derecesiyle kazandı. İkinciliği 13.38 ile Polonyalı Magdalena Dias alırken, Gallerli Georgia Garner de 13.47'lik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.

Yasemin Zengin'in 14.16 ile dokuzuncu olduğu mücadelede Songül Arslan da 14.19'luk derecesiyle 10'uncu sırayı alarak takım sıralamasında liderliği getirdi. 20 puana ulaşan yıldız kızlar şampiyonluk kupasını kaldırırken, 24 puan toplayan Polonya'nın ikinci, Rusya da 36 puanla üçüncü oldu.

KÜRSÜNÜN İLK İKİ SIRASI TÜRK SPORCULARIN

44 sporcunun mücadele ettiği erkekler mücadelesinde ise milli sporcular ilk iki sırayı alarak büyük bir başarıya imza attı. 5.3 kilometrelik parkuru Onur Aras'ın önünde yaklaşık 1 dakikalık fark ile kazanan Rıdvan Yılmaz, 23.53 ile varış çizgisine geldi.

Davide Magnini ile ikincilik mücadelesine giren Onur Aras da İtalyan rakibinin dokuz saniye önünde yarışı ikinci tamamlamayı başardı. Davide Magnini ise 24.55 ile üçüncü oldu.

Cengiz Aktaş'ın da 26.43'lük derecesiyle 14'üncü olduğu mücadele sonunda takım sıralamasında 17 puana ulaşan yıldız erkekler kürsünün ilk sırasını alarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Britanya'nın 29 puan ile ikinci olduğu yarışmalarda ilk kez kürsüye çıkma başarısı gösteren ev sahibi Fransa da üçüncü sırayı aldı.

Son şampiyon unvanı ile yarışan yıldız milli takımı, 2012 İrlanda'nın ardından Fransa'da da başarısını tekrarladı.

Editör: TE Bilisim