Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 12. haftasında evinde TED Ankara Kolejliler’i ağırlayan Galatasaray rakibini 85-58 yenerek Kadınlar Spor Toto Türkiye Kupası arası öncesinde moral kazandı.

Hafta içinde oynadığı Fenerbahçe derbisinin ardından bu karşılaşmayı kazanarak ligdeki 12. maçında 10. galibiyetini elde eden sarı-kırmızılılarda Lindsay Whalen 19 sayı-5 asistle takımının en skorer ismi olurken Şebnem Kimyacıoğlu da 3/3 üçlükle 13 sayılı bir katkı verdi.

Lindsay Whalen’ın içeri kat ederek art arda bulduğu sayılarla başlayan sarı-kırmızılılar, daha ilk çeyrekte kontrolü eline alarak ilk 10 dakikalık bölümü 16-8 önde tamamladı. Hücumda kaptırdığı topları potasında hızlı hücumlardan gelen sayılar şeklinde gören TED Ankara Kolejliler’de Ana Dabovic’in çabaları da yetersiz kalınca devreye 48-29’luk skorla girildi.

Şebnem Kimyacıoğlu’nun üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle farkı daha da açan Galatasaray, üçüncü çeyreğini 71-48 önde kapattığı maçın son çeyreğinde de kontrolü elinde tutarak maçtan 85-58 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim